Német füles alapján immár pénzmosási ügyben is kihallgatják a maffiaügyekkel vádolt üzletembert

A Tények értesülései szerint a rendőrség újabb nyomozást indított Tasnádi Péter ügyében. A két és fél éve előzetes letartóztatásban lévő, bűnszervezet létrehozásával is vádolt Tasnádival korábbi üzlettársa, Márai Péter pénzmosási ügye miatt foglalkozik a nyomozóhatóság. Úgy tudjuk, az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága Tasnádi Pétert rövid időn belül gyanúsítottként hallgatja ki az ügyben.

Tasnádi Péter állítólagos pénzmosási ügyére a német rendőrség hívta fel a magyar nyomozók figyelmét. Előzőleg éppen a németek fordultak jogsegély kérelemmel a magyar hatóságokhoz, hogy vegyék zár alá a pénzmosással gyanúsított Márai Péter, Tasnádi üzlettársának itteni érdekeltségeit. A Kölnben előzetes letartóztatásban lévő Márai ügyében nyomozó német rendőrök a napokban arról tájékoztatták az ORFK-t, hogy adataik szerint Tasnádi is részt vett a pénzmosásban. A németek úgy tudják, hogy Tasnádi és Márai 22 millió márka, azaz csaknem hárommilliárd forint értékű, feltehetően bűncselekményből származó pénzt mosott tisztára.

A németektől kapott jelzés alapján az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága pénzmosás alapos gyanúja miatt nyomozást rendelt el az ügyben. A Tények értesülései szerint az eljárás egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik, de a nyomozók azt tervezik, hogy Tasnádi Pétert rövid időn belül, gyanúsítottként hallgatják ki. ezt az értesülést az ORFK sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta.

A vállalkozó ellen korábban indított büntetőperben, amelyben április végén várható az első fokú ítélet, a pénzmosási ügy még nem szerepel.