A Lindows.com a Windowsra rímelő nevével vonta magára a szoftveróriás haragját, de úgy tűnik, sikerült némi lépéselőnyre szert tennie.

A bíróság elrendelte, hogy a Microsoft mutassa be azt a 300-nál több dobozt, amely az 1992-es Apple-Microsoft per anyagát tartalmazza, és amely hasonló kérdés körül forgott. Akkor a Microsoftnak sikerült megvédenie magát az Apple szerzői jogbitorlási vádjai ellen, és megszereznie magának a törvényes jogot arra, hogy saját operációs rendszerében – melynek felülete kísértetiesen hasonlított a Macintoshéra – használhasson ablakokat, ikonokat és menüket. A Microsoft tanúk tömegét sorakoztatta föl, akik alátámasztották, hogy más cégek is készítettek hasonló képességekkel rendelkező operációs rendszereket, jóval azelőtt, hogy a Microsoft is megjelent volna a piacon termékével. A Lindows.com most ugyanezeket a tanúvallomásokat kívánja bizonyítékként felhasználni – a Microsoft ellen.

A cég ügyvédje, Daniel Harris elmondta, több dokumentumot remélnek azzal kapcsolatban is, hogy miként sikerült a Microsoftnak levédetnie a Windows nevet – miután a szabadalmi hivatal többször is elutasította a kérelmét, hogy egy köznévre kérjen szabadalmi oltalmat. A per az új fordulat miatt a tervezett április eleji időpont helyett december 1-én folytatódik.