A szoftveróriás felajánlotta, hogy 202 millió dollárt fizet floridai felhasználóinak, akik azzal vádolták, hogy megsértette az állam trösztellenes és piaci törvényeit, és túlszámlázta szoftvereit.

A pénzt vásárlási jegy formájában azok a fogyasztók és cégek kapják, akik/amelyek 1995. november 16. és 2002. december 31. között vásároltak a cégtől operációs rendszert, irodai szoftvercsomagot vagy szövegszerkesztő szoftvert. A peren kívüli megegyezést kedden terjesztették a bíróság elé, és meg is kapták Henry H. Hamage bíró előzetes jóváhagyását. A végső jóváhagyásról döntő meghallgatást november 24-re tűzték ki. A vásárlási jegyeket bármely gyártótól származó asztali, laptop vagy tábla PC vásárlására lehet felhasználni, amelyek tetszőleges operációs rendszert és szoftvereket futtatnak.

A Microsoft annak az összegnek a felét, amelyért nem jelentkeznek, a nehéz helyzetű floridai állami iskoláknak ajánlotta föl, amelyek a vásárlási jegyet a hardver- és szoftvervásárlás mellett bármely gyártótól rendelt tanfolyamokra is beválthatják. Az ajánlat majdnem 1600 iskolát érint. A Microsoft utoljára januárban kínált hasonló megegyezést Kaliforniában, összesen 1,1 milliárd dollár értékben. Ott a vissza nem igényelt pénzek kétharmadát ajánlották hasonló jellegű jótékony célra. A magánkereseteket az után adták be a cég ellen, hogy a szövetségi bíróság kimondta: a Microsoft a fogyasztók kárára érvényesítette az operációs rendszerek piacán monopóliumát. Érdekesség, hogy a floridai döntéssel egy időben egy marylandi bíróság elutasította a Microsoftot ugyanilyen okok miatt perlő felperesek peregyesítési kérelmét.