Az ORTT Panaszbizottsága a Fidesz-frakció sajtóosztálya panaszának helyt adva elmarasztalta a Magyar Televízió Híradót, mivel március 25-i adásában nem számolt be Répássy Róbert sajtótájékoztatójáról.

Ezen a Fidesz frakcióvezető-helyettese lemondásra szólította fel a belügyminisztert, mivel kiderült, hogy Lamperth Mónika férje egy zárt körben tartott Britton-fogadáson a brókerbotrány néven elhíresült ügy több gyanúsítottjával koccintott.

Az ügyben eljáró tanács megállapította, hogy ezzel a közszolgálati csatorna hírműsora megsértette a médiatörvény 4. § (1) bekezdését. A testület foglalkozott az MTV azon álláspontjával is, hogy a Híradó négy nappal később szólt az eseményről annak kapcsán, hogy Répássy Róbert az ügyben azonnali kérdést tett fel Gyurcsány Ferenc kormányfőnek a Parlamentben. A testület megállapította, hogy a 4. § (1) bekezdésében felsorolt követelmények az időszerűséget is tartalmazzák, amelyet a műsorszolgáltatónak folyamatosan be kell tartania. A napokkal később közreadott híranyag vagy egyéb tájékoztatás, információ nem menti fel a műsorszolgáltatót az időszerűség követelménye alól. Ugyanis az időszerűség a közérdeklődésre számot tartó esemény ismertté válásának időpontjában követeli meg a médiaközönség tájékoztatását.

A Panaszbizottság megvizsgálta azt is, hogy tekinthető-e közérdeklődésre számot tartó hazai eseménynek a szóban forgó sajtótájékoztató. Az eljáró tanács az ORTT Műsorfigyelő és Műsorelemző Igazgatóságtól (monitoring szolgálatától) beszerezte az egyéb műsorszolgáltatók híranyagát. Ezek alapján megállapította, hogy a közszolgálati rádió és három kereskedelmi csatorna olyan közérdeklődésre számot tartó eseménynek tekintette a sajtótájékoztatót, hogy arról már a bepanaszolt műsorszám sugárzása előtt beszámolt. Hasonlóképpen megállapítható, hogy az MTI is folyamatosan hírt adott a sajtótájékoztatóról. A fentiekre figyelemmel az ORTT Panaszbizottságának álláspontja szerint a sajtótájékoztató közérdeklődésre számot tartó hazai eseménynek minősült.