Az egyik jelenlegi legnagyobb internetes fájlcserélő rendszer, a BitTorrent filmek és zenék közzétételére vonatkozó megállapodást írt alá a világ legnagyobb kiadóvállalataival.

A megegyezés keretében a BitTorrent oldal legálisan tartalmaz majd filmeket és letölthető zeneszámokat. A fájlcserélő rendszer szerződő felei többek közt a 20th Century Fox, Kadokawa Group Holdings, Kadokawa Pictures USA, Viacom, MTV Networks, Lionsgate és a Starz Media LLC.

A szerződés részes felei létrehozzák az ún. BitTorrent Video Store-t ahonnan a legkülönbözőbb módokon lehet majd legálisan kiegyenlíteni az ott közzétett tartalmakat: havi előfizetéssel, egyszeri díjért cserébe, vagy akár “kölcsönözve”. A BitTorrent közleménye szerint televíziós műsorok is elérhetőek lesznek majd.

Meglepő módon a tartalommegosztásra vonatkozó szerződés tényét egy nappal azután hozták nyilvánosságra, hogy bemutatásra került az első kifejezetten Bittorrentre készült alkotás. A “The Scene” címen futó sorozat egyik darabját ugyanis kifejezetten azzal a céllal készítette a Jun Group gyártócég, hogy azt a BitTorrenten keresztül töltsék le a sorozat rajongói.