Magyarország ismét az Európai Adóigazgatások Szervezetének (IOTA) Vezető Testületében (VT) kapott helyet. Az IOTA Várnában rendezett XI. közgyűlésén (június 11. és 12.), ahol az új 9 tagú elnökséget is megválasztották, a vezetőség összeállításánál hármas holtverseny alakult ki, s Magyarországot a legmagasabb szavazatszámot elért három ország között választották be újra a Vezető Testületbe. Az, hogy ismét helyet kaptunk a VT-ben az APEH nemzetközi tekintélyét jelzi.

Magyarország 1996 óta tagja az IOTA-nak, és folyamatosan aktív szerepet tölt be a szervezet működésében. Az Európai Adóigazgatások Szervezete 2006. május 22-23-án rendezett jubileumi, X. közgyűlését Budapesten tartotta, magyar elnöklettel. Szikora János, az APEH elnöke 2005-2006-ban töltötte be az IOTA elnöki tisztségét. Korábban 1997-1998 között is Magyarország adta a szervezet elnökét, valamint a Vezető Testületnek (1997-1999, 2001-2004. után) tavaly is tagja volt Magyarország. E tények is azt mutatják, hogy a magyar adóhivatal a szervezet megalakulása óta rendkívül aktív tagja e nemzetközi, a végrehajtó szervezeteket tömörítő adóigazgatási fórumnak.

Az IOTA közgyűlése a szervezet legfőbb döntéshozó szerve, amely évente egy alkalommal ülésezik. Operatív döntéshozó szerve a közgyűlésen megválasztott 9 tagú VT, amelynek Magyarország most ismét tagja lett.

A Szervezet elnökét a tagországok közgyűlési küldöttei választják egy évre. A 40 tagországot számláló IOTA éves közgyűlését mindig az elnökséget adó ország rendezi. A tavalyi jubileumi közgyűlés szakmai konferenciájának célja, az adóellenőrzések hatékonyságát fokozó módszerek kölcsönös megismertetése volt úgy, hogy bemutatták az egyes ország legsikeresebb gyakorlatát. Az idei közgyűlés konferenciájának fő témája az adóigazgatásban alkalmazott elektronikus szolgáltatások.