Ma szavaz a parlament arról a szocialista módosító indítványról, amelynek célja az élőjátékos póker legalizálása, azaz megadóztatása; az on-line szerencsejáték továbbra is adómentes pénzforrás lehet – írja a hétfői Magyar Nemzet.

A szerencsejáték-törvény Juhászné Lévai Katalin, Keller László és Halmai Gáborné által jegyzett módosításától félmilliárd forintos éves adóbevételt remélnek, és a befolyt összegből az “esélyek bankját” hoznák létre. A tervek szerint legalább 50 millió forintos törzstőkével rendelkező vállalkozások léphetnek piacra öt-tíz kártyaasztalos termek létesítésére, a játékszervező adózna, a kártyaterem játékadója pedig a játékalap öt százaléka lenne.

Pősze Lajos, a Szerencsejáték Zrt. egykori elnöke a lapnak elmondta: az on-line játékok ellenőrzése és megadóztatása jelentene igazán komoly bevételt, míg Molnár Krisztián, az APEH szerencsejáték felügyeleti főosztályának vezetője elismerte: az internetes szerencsejáték ellenőrzésével kapcsolatban igen nehéz a helyzet – olvasható a napilapban.