Egy év alatt legalább huszonnégyszer lopott meg vagy rabolt ki tehetősebb vállalkozókat egy álrendőrbanda, az ügyben eddig tizennyolc embert tartóztattak le – értesült a hétfői Népszabadság.

A nyomozás jelenlegi állása szerint P. Sándor és Cs. János szervezte meg és irányította a bűnszervezetet, amely a 2008 nyara óta Budapesten legalább tizennyolc, vidéken még további hat rablást, illetve lopást követett el. A férfiak adósaikból, lekötelezettjeikből összesen három rablóbandát szerveztek. Ők ketten szállították a címeket, megmondták, hogy milyen fedőtörténettel juthatnak be a legkönnyebben a kiszemelt áldozat lakásába, cégének telephelyére, és azt is, hogy mit keressenek – írta a napilap.

A rendőrség sokáig semmiféle összefüggést nem talált az esetek között. Az álrendőrök ugyanis hol öltönyben-nyakkendőben, hol farmerban, szakadtan jelentek meg – olvasható a lapban.

A gyanúsítottak vallomása szerint az elmúlt hónapokban kiraboltak olyan embereket is – például egy drogkereskedőt – akiről feltételezték, hogy úgy sem szól a rendőrségnek. Legalább öt olyan rablást ismertek be a végrehajtók, amelyekről a rendőrséget soha senki nem értesítette – tette hozzá a Népszabadság cikke.