A Büntetés-végrehajtási hivatás mestere címért verseng hat börtön csapata Igalban. A csütörtökön kezdődött kétnapos megmérettetésen a 28 hazai büntetés-végrehajtási intézet regionális selejtezőin legjobban teljesített csapatok vesznek részt – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága sajtóirodájának osztályvezetője.

Szalai Tímea tájékoztatása szerint a büntetés-végrehajtási szervezet az idén harmadik alkalommal megrendezett országos szakmai versenyére az Állampusztai Országos B-v. Intézet, a tököli Fiatalkorúak B-v. Intézete, a Győr-Moson-Sopron megyei -, a Hajdú-Bihar megyei-, a Közép-dunántúli Országos B-v. Intézet és a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön különböző szakterületet ellátó hatfős csapatai kerültek be.

A szervezet továbbképző központjában tartott versenyen a büntetés-végrehajtási szakma elméleti és gyakorlati területeit egyaránt érintik.

A feladatok végrehajtásához átfogó ismeretekre van szükségük a versenyzőknek, jártasnak kell lenniük a biztonsági, a nevelési, a bűnügyi nyilvántartási vagy a munkáltatási kérdésekben – mondta a sajtóiroda vezetője példaként említve a szolgálati fegyverek kezelését, a kényszerítő és mozgáskorlátozó eszközök jogszerű alkalmazását, a szakszerű és célszerű intézkedések végrehajtását.

A győztes csapatnak a Büntetés-végrehajtási hivatás mestere címet és az ahhoz tartozó vándorkupát szeptember 6-án Balassagyarmaton, a 18. alkalommal megrendezendő Szent Adorján-napi központi állománygyűlésen Pintér Sándor belügyminiszter adja át.