Egyre több helyen találkozunk beszámolókkal a méhpempő sokoldalú használhatóságáról, legyen szó akár a teherbeesés elősegítéséről, akár különféle betegségek (pl.: cukorbetegség, csontritkulás, gyulladáscsökkentés, stb.) kezeléséről. (X)

Szerencsére nem csak olvasnak róla egyre többen, de alkalmazzák is nagy sikerrel. Arról viszont, hogy a méhpempő fogyasztásakor mennyire körültekintőnek kell lenni, nem lehet elégszer írni. Ezért is születik ez a pár sor, hogy azok, akik szépülni, gyógyulni kívánnak általa, bizonyosan megfelelően alkalmazzák, használják.

Az alapok

Az első és legfontosabb, hogy kizárólag megbízható forrásból szerezzünk be 100%-ig tiszta méhpempőt. Sajnos, mint sok minden más étrendkiegészítőre, vitaminra, gyógyhatású készítményre igaz, hogy a “piacon” jelen van számos utánzat, hamisítvány vagy olyan termék is, mely ugyan méhpempőt is tartalmaz, de hatékonysága messze elmarad az igazi, ellenőrzött forrásból származó, valóban hatékony méhpempőétől. Ha a Mannavita termékét választjuk, biztosan azt kapjuk, amit szeretnénk.

Amennyiben belekezdünk egy kúrába, fontos szabályokat kell betartanunk a tárolással és az adagolással kapcsolatban is.

  • Hűvös helyen, hűtőszekrényben célszerű tárolni, hogy hatékonyságából ne veszítsen.
  • Soha ne érintkezzen fémmel! Fából vagy műanyagból készült eszközökkel mérjük ki a kívánt mennyiséget.
  • Étkezés előtt a nyelv alatt (kb. 5 percig) tartva ajánlott fogyasztani, így gyorsabban szívódnak fel a hatóanyagai, mintha csak egyszerűen lenyelnénk.

Hogyan kezdjünk bele egy méhpempő kúrába?

Amennyiben a fentieket betartjuk, már csak néhány jótanács van hátra. Az egyik, hogy akinek a tiszta méhpempő kissé savanykás íze, kásás állaga elsőre nem szimpatikus, vagy néhány napig kellemetlen tüneteket tapasztal (pl.: enyhe hasmenés, kis fejfájás), ne hagyja abba a szedését. Kis mézzel keverve könnyebben fogyasztható, és pár nap után – ha a kezdeti méregtelenítő hatás miatti kellemetlenségek megszűntek – már jelentős javulás tapasztalható.

Ha mézzel keverve fogyasztjuk a méhpempőt, 2%-os koncentrációban fogyasszuk, ez annyit jelent, hogy 100 g mézben 2 g méhpempőt kell vegyíteni. Ha egyszerre nagyobb mennyiségben elkészítjük, hogy a család minden tagja megtapasztalhassa áldásos hatásait, akkor például 500 g mézbe 10 g méhpempőt kell jól elkeverni. Felnőttek 1-2 evőkanállal, gyermekek 1-2 kiskanállal reggeli előtt ezzel indíthatják a napot. Persze napközben is bármikor bevehető, de egy napi rutin sokat segít a szervezetnek is.

Különösen fontos információk!

A vérnyomás problémákkal küzdők fokozottan figyeljék a vérnyomásuk alakulását a kúra időtartama alatt, és amennyiben szükséges, orvosukkal egyeztessék a gyógyszer használatát!

Ha virágporra, mézre vagy bármilyen méhészeti termékre allergiás, nagyon kis adagban próbálja ki a méhpempő fogyasztását, és ha bármilyen allergiás reakciót tapasztal, azonnal hívjon orvost vagy mentőt!

Más gyógyszerekkel együtt történő fogyasztása esetén vagy várandósság alatt egyeztessen kezelőorvosával!