Grillpartyval és tortával börtönben ünnepelte 40. születésnapját Ronaldinho, az egykori világbajnok brazil válogatott labdarúgó, akit hamis útlevele miatt a közelmúltban helyeztek előzetes letartóztatásba Paraguayban. A sztárfocista kaszinók körüli korrupciós ügyek miatt került paraguayi ügyészség látókörébe.

Ronaldo de Assis Moreira, közismertebb nevén Ronaldinho és testvére egy brazil vállalkozóval, Nelson Luiz Belotti dos Santossal közös kaszinójuk megnyitására érkeztek Asunciónba. A gyanú szerint a beruházás megvalósítása érdekében csaknem két millió dollár kenőpénz osztottak szét.

Forras: ABC Color (abc.color.py)

Az egykori világbajnok brazil válagatott labdarúgónak hivatalosan már évek óta nincs útlevele. 2018-ban az ügyesség zárolta fivérével közös bankszámláját, mivel 2 millió eurós tartozás miatt bevonták az útleveleiket. A focista azóta számos külföldi országban felbukkant jótékonysági mérkőzéseken, ezért a hatóságok már vadásztak rá. Március elején Paraguayban testvérével együtt előállították, mert hamis iratokkal érkeztek az országba.

Forras: ABC Color (abc.color.py)

A dél-amerikai börtönkörülmények merőben eltérnek az európai büntetés-végrehajtás adta lehetőségektől, így a világsztár grillezéssel és habos tortával ünnepelhette születésnapját a szigorúan őrzött bv-intézet 32 méter hosszú és 13 méter széles napozó teraszán. Ronaldinho rabtársai zsíros paraguayi rablóhússaé és sült hallal kedveskedtek a futballcsillagnak. A focista állítólag nem volt jókedvében, gyorsan megvacsorázott, majd elment aludni.