Jó érzés néha lazítani, különösen egy fárasztó nap után. Ilyenkor elővesszük a kedvenc zenénket, főzünk valami különlegeset, és eltöltünk egy meghitt vacsorát kedvesünkkel. Ilyen esetben a legjobb, ha kéznél van néhány olyan speciális eszköz, amelyek akár olyannyira exkluzív hatást keltenek, mintha egy profi étteremben ülnénk. A következő pár sorban a változatos boros szettekről és bárkellékekről olvashatsz. (X)

Boros szettek a mindennapokra

Jól elkülöníthetjük a boros szettek két csoportját, hiszen vannak olyan termékek, amelyeket a hétköznapok során is jól hasznosíthatunk, de akadnak olyanok is, melyeket inkább az amatőr vagy profi borászok részesítenek előnyben.

Az első csoportosítás különleges eszközeivel már bizonyára te is találkoztál. Ezek közül a leggyakoribb az ún. boros kiegészítő vagy boros készlet. Ezen készletnek mindenki nagy hasznát veszi egy romantikus vacsora során, hiszen a visszazáró, dugóhúzó, cseppfogó vagy kiöntő egy átlagos borbontáshoz elengedhetetlen. Ezekkel nagy az esély rá, hogy senki ruhájára nem kerül vörös folt.

De hasonló célt szolgál a fa poháralátét, az acél palackhűtő vagy a különböző bortartó dobozok. Segítségükkel a tárolás és a kényelmes borozó hangulat is garantált.

Amatőr és profi borászok kedvencei

A másik csoportosításba már a korábbinál sokkal professzionálisabb boros kellékek tartoznak.

A duplafalú borhűtő, a pincérkés, a digitális borhőmérő vagy a bordekantáló már a borok iránti magasabb szintű rajongást hivatottak kifejezni. Így például a vendéglátásban vagy borászatban dolgozók biztosan nagy hasznát veszik ezen eszközöknek akár otthon is. Akinek szenvedélye valami, az szívesen tekinti élete részének minden pillanatban az adott tevékenységet. Ráadásul ezek segítségével otthon is biztosítható a profizmus.

Ha tudni szeretnéd, még milyen eszközök szükségesek egy felejthetetlen romantikus vacsora lebonyolításához, akkor lesd meg az Ajándékok.shop webáruház háztartási eszközök kínálatát, ahol új ötletekkel gazdagodhatsz!

Mindenki szereti a koktélokat

Nem tudom, hogy vagy vele, de én speciál imádom a koktélokat. Na jó, volt már olyan, ami nem ízlett igazán, de tudod, mi a legjobb bennük? Az, hogy szinte végtelen a kínálatuk, és akár otthon is kísérletezhetünk új receptekkel. Az is igaz, hogy ehhez szükséged lesz pár egyedi eszközre is.

A koktél shaker az az eszköz, amivel a bartenderek kápráztatják el a vendégeket, és gyakorlatilag minden koktél shakerrel készül. Ráadásul a szinglik akár előnyt is kovácsolhatnak otthoni használatukból, hiszen a hölgyek odavannak a koktélokért. Ugyanilyen lényeges lehet a koktélos készletek vásárlása is.

Mindegy, milyen alkalomra készülsz, legyél amatőr vagy profi vendéglős, a profizmus egyik kulcsa valójában a minőségi eszközök alkalmazása, ha erre figyelsz, biztosan nem vallasz majd kudarcot!