Gyakori probléma, hogy a medence vize lehűl, ha a kinti hőmérséklet csökken. Nem feltétlenül kell azonban hosszasan várakozni a víz napfény általi felmelegedésére, mivel ma már erre is van megoldás: a medence szolárfűtés éppen az ilyen esetekre van kitalálva. Cikkünkben megmutatjuk, hogy mit kell tudni erről a praktikus kiegészítőről! (X)

Medencefűtés hatékonyan és kedvezményes áron

A medencefűtés lényege az, hogy képes megemelni a medence vizének hőmérsékletét, akár 3-5 °C-kal. A technológia sok esetben napenergiára épül, ami miatt meglehetősen olcsó az eszköz üzemeltetése, hiszen elsősorban napfényre van szükség a működtetéshez.

Amennyiben családi medence vásárlásán gondolkodik, érdemes a medencefűtésről is gondoskodni egyúttal, hogy mindig a legnagyobb élvezetet nyújthassa a medencében való pancsolás kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Medence Óriás webáruházában minden szükséges termék megtalálható!

Az INTEX SolarMat termékről

Ha medencéről vagy kiegészítőről van szó, az INTEX márka garancia a minőségre. Jó hír, hogy a medencefűtésről is gondoskodtak, SolarMat termékük napenergiával működik; nagy előnye többek között, hogy rövid időn belül képes felfűteni a medence vizét. A szolárpanelen átfut a vízzel teli szivattyú, a víz pedig ezen keresztül képes megemelni a hőmérsékletét. Szakember segítségére sincs szükség, mivel a SolarMat telepítése rendkívül egyszerű, csupán néhány alapszabályt kell betartani, amiket az alábbiakban ismertetünk is.

A medencefűtés szerelése és elhelyezése

A medencefűtés helyének kiválasztásánál gondoljunk arra, hogy az a legjobb, ha minél több napfény éri, ezért a nap természetes útjával szemben kell elhelyezni. Ezt a fajta fűtési rendszert csak szabadon álló medencéhez lehet használni! Mindenképpen úgy terítsük le a paneleket, hogy ne érintse azt semmilyen éles tárgy, és lehetőleg ne menjenek a közelébe állatok vagy gyerekek. Azt is kalkuláljuk a lehelyezéskor, hogy utána jó darabig nem tudjuk mozgatni, legalábbis ameddig a rendszerre szükségünk van.

Mennyi szőnyegre lesz szükségünk?

A vásárlás előtt jó tisztában lenni a számokkal. Egy 4000 literes medencét 1 db Intex SolarMat panel képes felfűteni, egy 20 ezer literest tehát 5 darab képes felmelegíteni. A panelek összeilleszthetők, sőt, a csomag az illesztési csöveket is tartalmazza, így ezekről sem kell külön gondoskodni. Érdemes megfontolni a vásárlást, főleg, ha sok napsütéses órával számolhatunk, de azt is vegyük figyelembe, hogy a telepítéshez hely szükséges a medence mellett.

 

Tipp! Ha valamilyen szigetelőanyagot, hungarocell vagy szivacslapot helyezünk a medencefűtés alá, még hatékonyabban működik.