Itt a nyár, itt a jó idő – ami remélhetőleg sokáig kitart –, és ami a legfontosabb, itt a nyári szünet, úgyhogy érdemes beszereznie mindenféle kültéri játékot annak érdekében, hogy mind a jó időt, mind az izgalmasabbnál izgalmasabb játékokat ki tudja élvezni gyermeke vagy unokája, és le tudja kötni a figyelmét a szünet alatt is. (X)

Mindenekelőtt fontos végiggondolni, hogy hány gyerkőcnek szeretne kedveskedni. Amennyiben csak egy kicsi van a családban, de számos baráttal rendelkezik, akikkel otthon a kertben is szeretné elütni az időt, akkor csakugyan érdemes összetettebb és több gyermek számára is élvezetes kültéri játékot beszereznie, mintha több, korban nem nagy különbséggel rendelkező gyermek lenne a családban.

Milyen tényezőkre érdemes odafigyelnie?

Kültéri játékok esetében kifejezetten fontos tényező az, hogy a játék strapabíró legyen, és ellenálljon a gyerekek energiája mellett az időjárás viszontagságainak egyaránt. Essen az eső, fújjon a szél, tűzzön a nap, a kültérre tervezett játék ugyanolyan stabil maradjon, mint újkorában. Ezzel is biztosítva a hosszú távú szórakozási lehetőséget, valamint a balesetmentes és biztonságos időtöltést egyaránt. A védőhálóval ellátott trambulin hosszú órákra lekötheti a gyerekek figyelmét főleg akkor, ha többen vannak. Kellemes időtöltés mellett a használója koordinációs készségeit is fejleszti.

A felállításához 2 felnőttre van szükség annak érdekében, hogy biztos lábakon álljon, és ne boruljon fel akkor sem, ha ugrál benne valaki. Fontos, hogy rendeltetésszerűen használják, mivel akkor vezethet csak balesethez, ha használója eléri a megadott súlyhatárt, vagy ha egyszerre többen is ugrálnak benne. A biztonsági védőháló azonban biztosítja azt, hogy véletlenül se essen ki belőle a gyerek. Erős szövésének köszönhetően nem szakad el könnyen.

Kedvenc kültéri játékok

A fészekhinta is kifejezetten népszerű terméknek számít napjainkban. A hintán egyszerre két gyerek is elfér. Strapabíró és UV-álló anyagból készült, így nem kell aggódnia tartósságát illetően. Életkortól függően számos lehetőség közül válogathat. Kisebbeknek kellemes időtöltés lehet egy felfújható medencében való pancsolás, kicsit nagyobbakat, órákra leköthet egy 1,5 éves kortól használható futóbicikli, amely mind az egyensúlyérzéket, mind a mozgáskoordinációt fejleszti.

A nagyobbak imádják a társas tevékenységeket, így számukra kifejezetten izgalmas lehet egy léghokiasztal vagy egy billiárdszett, amellyel ki tudják hívni barátaikat egy bajnokságra, és garantáltan sokáig nem fog visszakerülni a garázsba.

Amennyiben ön is szeretné gyerekét vagy unokáját megfelelő kültéri játékokkal lekötni, amelyek nem csak a szórakozási lehetőséget és a társas időtöltést biztosítják, de általuk fejlődhetnek is, akkor keresse fel a BestMarkt weboldalát, ahol számos lehetőség közül válogathat.