Hallottál már az All in One PC-ről? Amennyiben új gépet keresel magadnak, de nem tudod, melyik típust válaszd, a hordozhatót vagy az asztalit, figyelmedbe ajánljuk az ún. All in One (AiO) gépeket, amelyek kiváló alternatívái a hagyományos asztali gépeknek. (X)

Nem véletlen, hogy ez a fajta asztali gép egyre népszerűbb a felhasználók körében, akár vállalkozásod számára keresel számítógépet, akár az otthoni irodába, akár a családnak.

Mi az All in One PC, és mire jó?

A “minden egyben” számítógép olyan asztali PC, amelynek minden komponensét egyetlen zárt egységbe, a monitorba egyesítettek, ugyanúgy működik, mint egy normál asztali PC, csak nincs külön monitor és torony. Az összes alkatrész, a DVD meghajtó, az SSD/HDD, a processzor és a memória is a monitorban kapott helyet, ezért az a megszokottnál általában vastagabb. 

Abban is különbözik még az asztali gépektől, hogy az All in One asztali gépek általában a kívánt fejlesztésekkel együtt vásárolhatók meg, és az alkatrészek cseréje, a tárhely bővítése csak szakember segítségével valósulhat meg, mivel az összes alkatrész a monitorburkolat alatt található. Ezzel szemben a hagyományos asztali PC-ket a tornyos elrendezés miatt egyszerűbb bővíteni, az alkatrészeket házilag cserélni. A furbify-nál All in One PC-k széles választéka vár, érdemes körülnézni a kínálatban.

A legtöbb All in One PC esetében alapfelszereltség a webkamera és a hangszóró, így ezekre külön nem kell költened. 

Az All in One PC-k előnyei

Mint minden számítógéptípus, az AiO is rendelkezik előnyökkel és hátrányokkal egyaránt. Az AiO Pc-k legfőbb előnye az egyéb asztali PC-kel szemben az, hogy kevesebb helyet foglalnak.

További előnyei:

  • helytakarékos
  • esztétikus, modern design
  • könnyű súly, így egyszerű mozgathatóság
  • energiatakarékos
  • a normál asztali PC-nél kisebb hőkibocsátás
  • laptophoz képest nagyobb kijelző

Az All in One PC-k hátrányai

A helytakarékosság miatt az alaplap és egyéb alkatrészek a monitorburkolatba vannak integrálva, ez azonban, előnyei mellett megnehezíti az alkatrészek cserélhetőségét, javítását, bővíthetőségét. Az AiO PC-k

  • javítása drágább lehet a bonyolultabb felépítés miatt,
  • előre összeállított konfigurációk, így csak minimálisan bővíthetőek,
  • alkatrészeinek cseréje, javítása csak szakember által lehetséges.

Összefoglaló

Az All in One PC-k, felsorolt hátrányaik ellenére egyre inkább elterjedőben vannak, visszaszorítva ezzel a hagyományos asztali számítógépeket. Az AiO PC helytakarékos megoldást jelent, kompakt, esztétikus, praktikus. Filmnézéshez, chateléshez, irodai munkához megfelelő társ lehet egy AiO PC.