Egy mutatós és masszív kültéri bejárati ajtó otthonunk egyik legfontosabb része, hiszen biztosítja a házból való ki- és be közlekedést, emellett elszigetel a külvilágtól, és – ha jól választunk – kellő biztonságot nyújt a hívatlan látogatók ellen. (X)

Érdemes tehát a döntés során körültekintőnek lenni, és szem előtt tartani az alábbiakat:

1. Biztosítson kellő védelmet!

Minden ingatlantulajdonos egyik legszörnyűbb rémálma a betörés, amikor egy nap arra érkezik haza, hogy a távollétében alaposan felforgatták az otthonát és megfosztották az értékeitől. Az előrelátó emberek mindent igyekeznek megtenni annak érdekében, hogy ezt elkerüljék: riasztót szereltetnek be, kamerával figyeltetik a bejárat környékét, netán mozgásérzékelős lámpákkal vagy harapós kutyával igyekeznek elvenni a betörők kedvét a próbálkozástól. 

Ezek a módszerek kiegészítésként valóban működhetnek, de ne feledjük: a legfőbb feladatunk az, hogy megakadályozzuk a betörőt abban, hogy egyáltalán bejuthasson az ingatlanba. Erre a célra pedig egy betörésbiztos bejárati ajtó lesz a megfelelő eszköz. 

Hiszen míg a riasztók és egyéb elektronikai berendezések maximum elrettentésre jók, addig egy biztonsági ajtó nem engedi, hogy olyasvalaki is átléphesse a küszöbünket, akinek nincs kulcsa az ajtóhoz. 

Az ilyen ajtók megerősített szerkezettel rendelkeznek, a belsejükben általában valamilyen tömör fémlemez található, illetve a keret és a zár is olyan tulajdonságokkal bír, ami miatt még “célszerszámok” birtokában sem egyszerű őket feltörni. Egy biztonsági ajtó olyan valós, fizikai védelmet nyújt, amire egy riasztó vagy kamera sosem lesz képes. 

2. Megfelelő hőszigeteléssel rendelkezzen!

Akik olyan társasházban élnek, ahol egy zárt lépcsőházból nyílnak a lakások, azoknak nem kell foglalkozniuk a hőszigetelés kérdésével, hiszen a bejárati ajtón túli hőmérséklet télen-nyáron optimális. 

Más a helyzet azonban a családi házaknál, ahol az ajtó közvetlenül a kültérre nyílik, hiszen egy rosszul szigetelő nyílászáró jelentősen megnövelheti a rezsiköltségeket. Hiszen ha a tető, a falak és az ablakok szigetelésére sok gondot fordítunk, akkor miért pont a bejárati ajtó maradna ki?

A Nívó egyedi bejárati ajtói közt kimondottan kültérre készült típusokat is találunk, amelyek hőhídmentesek, így a páralecsapódásból adódó korrodálástól sem kell tartani. Egy jól szigetelő ajtóval nagyban csökkenthetjük otthonunk fűtési és hűtési költségeit. 

3. Legyen egyedi és esztétikus!

Biztonságos és jól szigetelő ajtót találni nem nehéz, no de ha emellé még a kinézet is sokat nyom a latban, az már közel sem egyszerű kérdés! Hiszen a rideg, “ipari” jellegű nyílászárók nem illenek egy családi otthonhoz, így a kinézet is roppant fontos szempont! 

Ha egyedi megoldásra vágyunk, akkor egy Nívó ajtó szintén jó választás lehet, hiszen a cég egyedileg gyártja le termékeit, és a legegyszerűbbtől a luxusigényekig bármit megvalósítanak, amit a megrendelő fontosnak tart!