Manapság már számos olyan elektromos eszköz elérhető a piacon, amely a mindennapos tevékenységek megkönnyítésére és felgyorsítására szolgál. (X)

Ilyen sokak által kedvelt használati tárgy az elektromos fogkefe is, amely nem csak kényelméhez, de fogai egészségének megőrzéséhez is nagyban hozzájárul. A fogorvosok is ennek az eszköznek a használatát tartják a legideálisabb szájápolási módszernek. 

Azonban ahhoz, hogy az igényeihez leginkább illeszkedő darabot tudja kiválasztani, tudatában kell lennie a meglévő szájápolási lehetőségeknek. Ugyan az elmondható a legtöbb elektromos fogkeféről, hogy alaposabb tisztításra képes manuális társaival szemben, technológiában ehhez meg kell találnia az ideális darabot.

Az elektromos fogkefék típusai

Összességében két alapvető típus közül válogathat, lehet szónikus vagy 3D technológiára alapozó forgófejes készülék egyaránt. Azonban ismernie kell ezeknek a technológiáknak az alapvető jellegzetességeit ahhoz, hogy valóban a legideálisabbat válassza. 

A forgófejes fogkefe, ahogyan azt az elnevezése is tükrözi, egy olyan kerek fejjel rendelkezik, amelyen sörték találhatók. A feje sokkal kisebb a szónikus fogkefékével szemben, amely a nagy sebességű forgással kiegészítve képes a nehezen elérhető helyekről is eltávolítani a szennyeződést. Nem szükséges plusz energiát befektetnie, hiszen elegendő csak végighúznia a fogak felületén, és máris kristálytiszta lesz. 

A szónikus fogkefe a hagyományos fogkefére hajaz kinézetben és használatban egyaránt, hiszen a fej oldalirányba mozog. Ez is egy megoldás lehet, abban az esetben, ha valami újra vágyik, azonban a forgófejes változat sokkal hatékonyabb lehet. 

Az elektromos töltés típusa szerinti csoportosítás

Amennyiben szeretne többet megtudni a típusokról, akkor nézzen körül a BestMarkt elektromos fogkefe kínálatában, és válassza azt a típust, amely kényelmessége mellett hatékonyan is funkcionál a mindennapokban. 

A továbbiakban érdemes megvizsgálnia az elektromos töltés típusát. Az elemes fogkefe jóval olcsóbb, azonban ez megmutatkozik a tudásában is. A manuális fogkeféhez nagyban hasonlít, azonban a feje vibrálásával teszi hatékonyabbá a fogmosást. Annak ellenére, hogy viszonylag olcsón beszerezhető, egyáltalán nem gazdaságos, hiszen bizonyos időközönként elemet kell cserélnie, amely már megdobja a számlát, mindamellett, hogy általa rengeteg felesleges hulladékot is termel. 

Az újratölthető fogkefe ezzel szemben sokkal hatékonyabb és strapabíróbb készülék, mindazonáltal, hogy használata gazdaságosabb is. Egyszerűen csak az áramforráshoz szükséges csatlakoztatnia, és pár óra alatt megint teljes töltésen lesz az eszköz. Mindezen felül pedig tudásban is kiemelkedik társai közül.