Magyarországon szinte minden gázpisztolyt engedély nélkül lehet beszerezni, nincs ez másként a Röhm RG 88 esetében sem. Ezeket a változatokat bárki szabadon tarthatja otthon, akár mindennapi használatra is alkalmasak. Nem véletlenül szeretik ennyire ezeket az eszközöket, amiknek a viselése már engedélyhez kötött. (X)

Mit érdemes tudni azonban a Röhm gyártmányáról? Cikkünkben részletesen bemutatjuk ezt a kiegészítőt!

Mire használhatóak a gázpisztolyok?

Hazánkban 2004 óta lehet engedély nélkül tartani önvédelmi fegyvert, a legtöbbhöz azonban szükség van viselési engedélyre. A speciális kialakítású eszköz esetén a cső és a töltényűr nincsen teljesen egyvonalban, emiatt pedig nincs lehetőség szilárd lövedék kilövésére. Ezeknek két fajtája van, az egyik a revolver, míg a másik az öntöltős verzió. 

A gázpisztolyokat általánosságban igazi, éles fegyverekről másolják le. Léteznek azonban teljesen egyedi kialakítású termékek is, de ezeknél a gyártmányoknál is gyengébb anyagokat használnak fel. A gázzal működő darabok tehát egyértelműen nem bírják annyira a megterhelést, mint például az igazi fegyverek. 

Mik a Röhm RG 88 legfőbb jellemzői?

A Katonadolog Webáruháznál megvásárolható Röhm RG 88 egy saját elgondolású és készítésű modell, ami szinte semmivel sem hasonlítható össze. Kinézetre talán egy kicsit a Walther PPK-ra és PP-re hajaz, amik alacsony súlyúak és kis méretűek. Ennek köszönhetően az RG 88 kis helyen is elfér, így viselési szempontból is rendkívül kényelmes gyártmány.

A nagyon igényes kialakítású fegyvernél a fémrészeket sorjamentesen tervezték meg. Minden elvárásnak megfelel, így egyszeres és kettős módban is alkalmazhatóak. A sütésük miatt a Röhm termékét még a hölgyek is komfortosan használhatják. A kiváló minőségű anyagokból kivitelezett verzió megbízható társ lehet akár a mindennapok során is. 18 év felett bárki szabadon megvásárolhatja, ám viseléséhez már engedélyre lesz szükség.

A félautomata Röhm RG 88 tárjába hét darab töltény fér. A német Umarex által tervezett és megalkotott eszköz bárki számára tökéletes választás lehet, aki egyedi és egy könnyen használható fegyverre vágyik. A sikerét főként a prémium összeállításnak és könnyed súlyának köszönheti. 

A működéséhez szükséges kiegészítők

A webáruházban ráadásul megvásárolható minden, amire szükség van. Remek választások lehetnek például a minőségi töltények, amelyekből többfélét is tartanak a választékban. Ott van például a Pepper 120 milligrammos változata, amely egy tízdarabos csomagolásban megvásárolható kiadás. Ne feledkezzünk meg továbbá a 9 milliméteres PAK riasztóról sem, amit ráadásul 50 darabos dobozban rendelhetünk meg. 

Mindemellett szükség lehet tártartóra és pisztolytokra is, amik segítségével az RG 88 szállítása jóval komfortosabb. Az övre is akasztható eszköz jó szolgálatot tehet, ha nemcsak otthon alkalmaznánk a gázpisztolyt. Persze fontos, hogy rendelkezzünk viselési engedéllyel!