Bár sokan nem gondolnák, valóban van olyan, hogy modern fogas. De mitől modern? És miért is fontos az, hogy modern legyen? Aki halad a korral, és mindenben az újat keresi, annak fontos lesz, hogy még a fogasa is kövesse a trendeket. De persze van, akit ez teljesen hidegen hagy, bár nála feltehetően a lakás sem ebben a stílusban van berendezve. (X)

Minek egyáltalán a fogas?

Vannak, akik úgy vélik, nem kell nekik fogas. Hidd el nekem, ezt meg fogják szenvedni előbb vagy utóbb, mert csak bosszúsággal jár, ha nincs. Aki úgy gondolja, hogy nincs rá szüksége, az jellemzően valahova csak ledobja a kabátját, és már fekszik is az ágyba, akár cipővel együtt. Ez viszont így, főleg egy pandémia idején nem a legbölcsebb dolog.

De épp az ilyen emberek fognak az első családi vagy baráti összejövetel után mégis fogas vagy szobainas után nézni. Addig ugyanis nem lesz gondjuk, amíg csak egy kabátot kell valahova ledobniuk. De amikor már ötöt vagy tízet, máris más lesz a leányzó fekvése.

És például egy pandémiás időszakban nem is mindegy, hogy mit hozunk haza a kabátunkkal. Mert bizony tömegközlekedünk, boltba járunk, hozzáérünk ehhez-ahhoz. Majd mindent szépen viszünk haza a kabátunkon. Csak jobb azért ilyenkor elkülönítve elhelyezni ezt a ruhadarabunkat, nem igaz?

Mindenképp modern fogasra van szükségem?

Dehogy! Attól még, hogy valami modern, nem biztos, hogy mindenhova illik.

Az előszobánk egy olyan fontos kiegészítője a fogas, ami meghatározza ezt a helyiséget a lakásban. Ugyanakkor nem szabad, hogy csak ez határozza meg, illetve inkább kell illeszkednie a környezetébe, mintsem meghatároznia azt.

Meg akarod határozni, hogy milyen stílusú és típusú fogast kell keresned az előszobádba? Ehhez meg kell nézned a lakás és az előszoba egészét. Az fogja meghatározni, hogy milyen stílusban kell kutakodj, hogy milyen az összkép.

Egy modern lakásba modern fogas kell, ez nem vitás! Ha modern stílusú a lakás, akkor jöhetnek a szögletes formák! Azonban egy antik elemekkel teletűzdelt lakásban már teljesen kilógna, nem illene bele az összképbe. Mindig a lakás és az előszoba stílusa fogja meghatározni a fogas designját is.

Így lehet, hogy számodra is a legjobb döntés egy antik vagy épp egy kovácsolt darab lesz. Nézz szét a VasalatWebshop fogasai között, ahol számos gyönyörű, különböző stílusú darab közül választhatsz!

Típusok

A fogasok nem csak egyfajták, és itt most nem a stílusukra gondolok. Vannak ugyanis szimpla akasztósok, de dupla vagy tripla akasztósok is lehetnek.

Aztán vannak még azok a típusok, melyek süllyesztettek és behajthatóak. Ezek gyakorlatilag csak akkor láthatóak, ha használjuk is őket. Ez egy szép megoldás, amiből természetesen többféle is van a piacon.

De végül is minden esetben a környezet stílusa fog dönteni. Azon belül már csak finomhangolás, hogy épp hány akasztó lesz. Mindig figyelj a környezetére, ahova kerülni fog! Ha nem ügyelsz erre, akkor esély sincs arra, hogy szép legyen.