Vannak olyan időszakok a cégek életében, amikor nagyobb gyártási kapacitásra van szükség. Ilyen például sok esetben a karácsony előtti termelési ciklus. Az év végi hajszát személyi erőforrás terén a munkaerő-kölcsönzés oldhatja meg. (X)

Nem csak év végén van hajtás

A különböző profilú, gyártással foglalkozó vállalatoknál más-más időpontban csúcsosodik ki a termelés maximuma. Míg a kerti kiegészítőkre, eszközökre és szerszámokra általában tavasszal van a legnagyobb a kereslet; a hobbitermékek, az utazási kiegészítők és a barkácsholmik nyáron lesznek igazán népszerűek. Az ősz beköszöntével a gyermekek iskoláztatásának köszönhetően gyakran fellendül a ruhaipar és a papír-írószer eladása. Az év végével a dekorációk, ajándéktárgyak, konyhai eszközök örvendenek nagy népszerűségnek a vásárlók körében.

Összességében elmondható, hogy a fogyasztói igények egész évben történő kielégítése érdekében a munkaerő kölcsönzés nagy lehetőséget kínál. 

Ha kevésnek bizonyul a csapat

Azokra az időszakokra, amikor egy extra segítségre van szükségünk a munkavállalói létszámot illetően, a WHC által kínált munkaerő-kölcsönzés lehet a legjobb megoldás. A kölcsönzés előnye, hogy rugalmasan igazodik a termelés ingadozásához, és rövid határidővel akár nagy létszámú állományt is igényelhetünk. A munkaügyi feladatok teljeskörűen kiszervezhetőek a szolgáltató részére, akárcsak a toborzási feladatok.

A termeléshez kapcsolódó szellemi állomány is gyakran szorul segítségre, hiszen a megnövekedett kapacitás a cég egészét érinti. Sokan nincsenek tisztában vele, a szellemi állomány ugyancsak kölcsönözhető. A szolgáltatás igénybevételével megoldható az átmeneti létszámhiány. A gyors és hatékony toborzást egy jól szervezett kiválasztási folyamat követi, majd a jelölt munkába állását követően a beilleszkedés figyelemmel kísérése.

A papírmentes szoftveres megoldásoknak köszönhetően nem keletkeznek az irodában felesleges iratok, és az online kapcsolattartás is nagyban megkönnyíti a munkát.

Erre figyelj a munkaerő-kölcsönző kiválasztásakor

Nagyon fontos, hogy a munkaerő-kölcsönző nagy tapasztalattal rendelkezzen, és a kollégák széles körű ismereteire támaszkodva tudjon döntést hozni. Lényeges, hogy az ott dolgozó alkalmazottak ne ütközzenek az idegen nyelv korlátaiba, és naprakész munkajogi ismeretekkel bírjanak. Nélkülözhetetlen a jó együttműködési készség, hiszen a jelölttel szembeni elvárásokat a jó kommunikáció alapozza meg. Legyen a cég hiteles, és tudjunk bízni benne, ezért nem árt, ha bőséges referenciával rendelkezik. Részesítsük előnyben azokat a kölcsönzőket, akik papírmentes technológiával dolgoznak.

Ne halogassunk

Amikor egy cégnek nagyobb alkalmazotti létszámra van szüksége a munka ellátásához, ne halogassuk a megoldást. Egy munkaerő-kölcsönző segítségével gyorsan áthidalhatjuk a problémát, és maximális profitra tehetünk szert az újonnan integrált dolgozók munkájával.