Azok számára, akik karrierváltáson gondolkodnak, és egy jövőbiztos, piacképes szakterületen helyezkednének el, kiváló megoldást kínálnak azok a platformok, amelyek a tudás online történő elsajátítását teszik lehetővé akár munka mellett is. (X)

A hagyományos felsőoktatási képzések tökéletesek lehetnek azok számára, akik a középiskola elvégzése után megengedhetik maguknak, hogy több évre lekötve magukat, nappali képzés keretein belül jussanak olyan tudás birtokába, amely anyagilag biztos jövőt kínál. Azonban munka mellett nehézkes lehet ez a fajta oktatás, ráadásul költséges is, így sokak számára a szintén komoly szaktudást és gyakorlatot kínáló rövidebb képzések, online tanfolyamok lehetnek megfelelőek. 

Milyen előnyöket kínál az online képzés?

Leglényegesebb előnye az, hogy a tudás elsajátítása nem időhöz kötött, így saját időbeosztásod szerint, saját tempódban haladhatsz. A DevAkadémia online code, no-code, design tanfolyamokat kínáló platform, amelynek célja, hogy az IT szektor területén jelentkező munkaerőhiányt enyhítse, és hatékony és gyakorlatorientált oktatást biztosítson tanulóinak.

Az online oktatás során az oktatási anyagokat videón és különféle feladatok, beadandó munkák formájában kapod, azok elvégzését úgy időzítheted, ahogy neked megfelelő, így akár munka mellett is végezheted, ha csak fejlődni szeretnél a szakmádban vagy karrierváltás a célod.

Milyen területeken képezheted magad online?

A koronavírus-járvány hatására végbemenő munkaerőpiaci változások az oktatást is jelentősen érintették, átalakították, ennek következtében egyre több iskola, képzési központ tette lehetővé a tudásanyag online elsajátítását. 

Napjainkban azok a szakmák a legnépszerűbbek, amely szakterületen komoly kereslet mutatkozik, illetve amelyek szabadúszóként, akár otthonról is végezhetők. Az IT szektor igényli akár frissen végzettek foglalkoztatását is, de közkedveltek a grafikai és webdesign tanfolyamok is. 

Világszinten terjedőben van a no-code alapú fejlesztés, programozás, amelyhez egyes képzéseken már lehet csatlakozni. Ezek főként azok számára lehet vonzó, akik kacérkodnak IT karrierrel, azonban a kódírás megtanulását lehetetlennek tartják. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy a felhasználók az ún. drag and drop funkció segítségével, egyetlen kódsor írása nélkül készítsenek például alkalmazásokat. 

Miért csatlakozz egy online képzéshez?

A hagyományos felsőoktatási rendszeren kívüli online képzések ára kedvezőbb, mint a legalább 6 féléves oktatásoké, ugyanakkor piacképes tudást nyújtanak, mivel nagyrészt azokat a szakterületeket fedik le, ahol munkaerőpiaci hiány van, illetve amelyre komoly kereslet mutatkozik. Ilyen a data science és a programozás világa.

A tapasztalt, sikeres vállalkozásokban tevékenykedő szakoktatók gyakorlatorientált tanfolyamokon eladható tudást biztosítanak, ami valódi segítséget nyújthat azoknak, akik egy új területen próbálnák ki magukat és építenének karriert.