A Fővárosi Törvényszék előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben egy osztályvezető főorvost  hatósági eljárásban elkövetett vesztegetés bűntettével és más bűncselekmény elkövetésével vádol az ügyészség.

A vádirat szerint 2019-ben szexuális erőszak bűntettének gyanúja miatt nyomozás volt folyamatban egy olyan ügyben, amelyben a feljelentő azt állította, hogy kiskorú gyermekét annak édesanyja és ismeretlen személyek 2017-ben szexuálisan zaklatták. A feljelentéshez becsatoltak egy igazságügyi orvosszakértői és gyermekpszichiáteri egyesített szakvéleményt, amelyet a vádlott – aki egy pszichiátriai osztály osztályvezető főorvosa, egyben igazságügyi szakértő –, valamint az ő szakértő társa készített. A szakvélemény szerint a kiskorú sértett személyes vizsgálata alapján a szexuális visszaélés lehetősége felmerült.

Ezt követően a feljelentő jogi képviselőjének indítványa alapján a nyomozó hatóság a kiskorú sértett pszichológiai vizsgálatára kirendelt egy másik igazságügyi pszichológus  szakértőt, aki egyébként a vádlott munkatársa volt. A gyermek vizsgálatát követően a vádlott felhívta a kollégáját és a bűnügyről érdeklődött. Amikor a szakértő közölte a terhelttel, hogy a feljelentésben foglalt állítások nem állják meg a helyüket, a vádlott megkérdezte, hogy esetleg ki lehet-e hozni mást a történetből? A nemleges választ követően a vádlott pár nappal később ismét megkereste kollégáját és jelezte számára, hogy az édesapának sokat megérne, ha valótlan tartalmú szakvélemény benyújtásával igazolnák a feljelentésben foglaltakat, vagyis, hogy a kisfiút szexuálisan zaklatták. Eközben a vádlott egy papírlapra az írta rá, hogy „2 millió”. A felajánlott előnyre a pszichológus szakértő nem reagált, amiért a terhelt több ízben megjegyzést tett neki, miszerint „hülye, hogy nem fogadja el a pénzt”.

A szeptember 19-dikei előkészítő ülésen a vádlott nem ismerte el a bűnösségét, és a tárgyaláshoz való jogáról nem mondott le, ezért a bíróság az ügyet tárgyalásra utalta.

A bizonyítási indítványok elhangzását követően a bíróság a tárgyalást nyomban meg is kezdte a vádlott nyomozás során tett vallomásainak felolvasásával. A terhelt a vallomásait fenntartotta, a kérdésekre válaszolt.

Az eljárás 2023. november 16-án tanúk kihallgatásával folytatódik.