A feszültség nem játék, ezért is lényeges, hogy mindig az elérhető legjobb eszközöket válasszuk, ha ezzel van dolgunk. Különösen igaz ez az elektromos kerítésekre, ahol kiemelten fontos a megfelelő működés, valamint az ideális teljesítmény, feszültségerősség. A rendszer alapja a villanypásztor-készülék, amiből már többféle elérhető a piacon. (X)

Keressük a szabványos megoldásokat!

A Vinex villanypásztor termékei között garantáltan megtalálhatjuk a szükséges készüléket. Fontos, hogy ne “okosba” próbáljuk megoldani az elektromos kerítés kérdését. A villanypásztorok esetében egyszerűen nem lehet eleget beszélni a biztonságról. Sajnos számtalan példa mutatja, hogy valaki otthon, a garázsban próbál “legyártani” olyan eszközt, amivel majd áramot vezet a rendszerbe.

Persze tudjuk, hogy a gyakorlatban ezt mindenki “kölcsön kapta valakitől”, vagy “amúgy nem ezt szokta használni, csak éppen most romlott el”, de jobb tisztázni az ezzel kapcsolatos kérdéseket: mindenképpen kerüljük el a sufnituning, szabvány nélküli termékeket, mivel azok számtalan veszélyt hordozhatnak magukban.

Amellett, hogy a teljesítményük, rendelkezésre állásuk elég ingadozó, még komoly károkat is okozhatunk a használatukkal. A villanypásztor elsődleges feladata, hogy aki megpróbál áthaladni a kerítésen, annak egy kellemetlen élményt okozzon.

Egy házi eszköz azonban a testi épségre is komoly veszéllyel van. Az állatok mellett az embereknek is sérüléseket okozhat, de sajnos hallottunk már ennél szomorúbb esetekről is. Semmiképpen se kockáztassunk, kerüljük el a “megoldjuk okosba” kialakításokat. Csak szabványos, hitelesített villanypásztor-készülékeket használjunk, amelyek nem balesetveszélyesek.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miről ismerjük fel a nem biztonságos készülékeket?

Az egyik ilyen például, hogy általában a külsejük fehér vagy műanyag doboz, ami már önmagában sem sugall igazán profizmust. Feliratot, útmutatót, gyártót garantáltan nem fogunk rajta találni. A szabványi megfelelősségnek még a nyomát se keressük. A belsejében pedig mindenféle házi kütyüt, hűtőkondenzátort vagy más ismerős alkatrészt fogunk látni.

Sajnos vannak, akik próbálják másolni a hiteles, szabványos készülékek megjelenését is. Ha az interneten, különböző csoportokban feltűnően olcsó termékekre bukkanunk, akkor jobb, ha elkerüljük őket.

A legrosszabb, ha valóban működik a sufnituning

Miért? Mert akkor megpróbáljuk hosszú távon is használni az eszközt, ami sokszor egyenes út a balesetekhez vagy egy tragédiához. A legtöbb problémát úgy tudjuk megelőzni, ha a villanypásztorrendszert egy minőségi, megbízható, szabványos és hiteles készülékre építjük fel.

A legjobb választás, ha olyan helyen vásárolunk, ami kifejezetten ezekre a termékekre van specializálódva, többéves tapasztalattal rendelkezik és nem fog megszűnni a vásárlás utáni napokban.