Mindenkivel előfordult már, hogy túl sok vendég érkezett meg az otthonába. Ilyenkor az egész család összegyűlik, pedig biztosan vannak olyan ismerősök és rokonok, akik szeretnének pihenni egy kicsit. (X)

Nem ritka, hogy gyermekes családról van szó, ahol különösen fontos figyelmet szentelni a hangszigetelésre, ha azt akarjuk, hogy a gyerkőc jobban tudjon pihenni. Sajnos nem minden esetben oldható meg, de törekedhetünk arra, hogy a család legkisebb tagja is kényelmesen tudjon aludni még akkor is, ha vendégeket várunk.

A zajszűrő panelek megóvják a falak felületét a sérülésektől, emellett kiváló hangszigetelők, nem engedik be a külső zajokat. De vajon milyen típust érdemes választani otthonra? Az alábbi cikkünkben ezekre a kérdésekre adjuk meg a választ.

Minőségi falpanelek otthonra

A Tiissa hangszigetelő paneljeinek kínálatában lehetőségünk adódik, hogy ne csak csendessé, de otthonosabbá is tegyük a lakás belső terét. Már csak az a kérdés, hogy mit szeretnénk vele elérni? Valóban a zajszűrő funkciója a legfontosabb, vagy ezt csak egyfajta kiegészítésnek szánjuk? Amennyiben dekorációként használnánk a falak megóvására, nem muszáj a plafonig tartó megoldásban gondolkodni.

A beltéri burkolatok kiváló választást jelenthetnek akkor, ha könnyen felhelyezhető paneleket keresünk. Ezek a modellek könnyen tisztíthatóak, tartósak és időtállóak. Mivel olyan stílusban készülnek, ami évek múlva sem megy ki a divatból, így hosszan tartó megoldást jelentenek a falaink védelme érdekében.

A zajszűrés fontossága

Amikor zajokról beszélünk, akkor szóba jöhetnek a külső és a belső hangok egyaránt. Legyen szó léghangokról, kopogásról, esetleg testhangokról, ezek egy idő után nagyon zavaróak lehetnek. Míg a kopogó hangok a szerkezeten belül terjednek, addig a léghangok a levegő segítségével jutnak el egyik helyiségből a másikba.

Van, ami ellen nem lehet védekezni, de még ilyenkor is elérhetünk egyfajta szigetelést. Könnyűszerkezetes otthonok esetén fémből és fából készül a szerkezet, amely jobban vezeti a testhangokat, kevésbé a rezgéseket, így a külső zajok nem igazán jutnak be a lakásba. 

Mit tehetünk ellene?

A beltéri hangszigetelő burkolatok mindig kiváló megoldást jelentenek, ha zajszűrésről van szó. A Kerradeco gyártmányai minden lakást inspirálóvá és otthonossá tudnak tenni. A kőhatású változatok időtállóak, tartósak, nem véletlenül használják őket már évtizedek óta.

A falpanelek között azonban találhatunk márvány-, gránit-, valamint betonhatású kivitelt is. A minták jellegzetessége, hogy a textúra tapintható, így tényleg olyan érzésünk lehet, mintha az eredeti anyagot tapintanánk meg. 

A dekoratív elemeket tehát könnyedén beilleszthetjük a szobába, nappaliba, előszobába, de akár a konyhába is. A széles kínálatnak hála pedig mindenki megtalálhatja a hozzá legjobban passzoló modellt.