Nincs is nagyszerűbb érzés, mint kellemes időben a napon vagy egy napernyő árnyékában feküdni teljes kényelemben és olvasni vagy aludni egy jót ebéd után, semmivel sem törődve. (X)

Ki mondta, hogy ezt csak a nyaralás alatt tehetjük meg? Otthon a teraszon vagy a kertben éppúgy jól eshet a pihenés egy fárasztó hétköznap délutánján vagy hétvégén, amikor több időnk van rá. Már csak egy komfortos, az igényeinknek megfelelő, stílusos napozóágyra lesz szükség. Megfelelő bútorokkal, kiegészítőkkel berendezve a terasz a nappali meghosszabbítása lehet, ahol jó időben étkezhetünk, pihenhetünk, szórakozhatunk a családdal, a barátokkal. Ehhez nem kell más, mint kényelmes és funkcionális kerti bútorok. Napozóágyak, példának okáért. Milyen anyagok és típusok közül válogathatunk? Melyik a legmegfelelőbb? Ennek jártunk utána. 

Alakítsuk a pihenéshez!

A növények megnyugtatólag hatnak a testre, a szellemre és a lélekre, ráadásul látványnak sem utolsók, így amikor a terasz kialakítását tűzzük ki célul, érdemes körbevenni magunkat minél több zöld és virágos növénnyel. 

Persze a lazításhoz szükség van komfortos kerti bútorokra is, törekedjünk a harmóniára, és stílusban egymáshoz illő darabokat válasszunk! Attól függően, hogy mennyi hely áll rendelkezésre, illetve elsősorban milyen célra használjuk, választhatunk étkezőasztalt székekkel, lounge garnitúrát, nyugágyakat, hintaágyat. A szaküzletek számos típust kínálnak különféle stílusokban, színben, anyagban és árfekvésben, így mindenki megtalálhatja a legmegfelelőbbet.

Élvezzük a nyarat otthonunkban minden nap!

Nyáron a pihenésé a főszerep, ehhez hozzájárulnak a hosszú nappalok és az időjárás is, ami lehetővé teszi, hogy hétköznap este is marad lehetőségünk relaxálásra. Teremtsünk magunknak olyan körülményeket, hogy úgy érezhessük magunkat, mintha minden nap nyaralnánk. Ehhez az egyik legjobb kültéri bútordarab egy napozóágy. 

Szerencsére óriási a választék, minden stílusú környezetbe és pénztárcához találni megfelelőeket. Fa, klasszikus műanyag vagy népszerű műrattan, fémvázas, egy- vagy kétszemélyes, dönthető támlás, összecsukható vagy fix? Ízlésünk és igényeink határozzák meg, melyik lesz számunkra a megfelelő. 

Hogyan válasszunk?

Alaposan mérlegeljük a lehetőségeket, mielőtt döntünk, hiszen egy napozóágy meghatározó darabja lesz a terasznak, így stílusában igazodnia kell a környezethez, a többi bútorhoz. 

De fontos kérdés az is, állandó darabja lesz-e a terasznak, a kertnek, vagy hely hiányában gyakran kell mozgatni, más helyen tárolni, hiszen ez esetben a könnyebb, kerekes és összecsukható vagy rakásolható alternatíva lesz a jobb választás. És az sem elhanyagolható szempont, hogy hova szánjuk, árnyékba, napra, medencepartra, illetve mekkora a karbantartási igénye. A rohanó életmódhoz inkább a korszerű anyagokból készült, gondozásmentes bútorok ajánlottak. 

Lehetőség szerint minőségi darabot válasszunk, így biztosak lehetünk benne, hogy nemcsak egy, hanem több szezonon keresztül is élvezhetjük a kényelmét.