Bár az ezüst-kolloidról aligha jut eszébe bárkinek az egészségmegőrzés, sokkal inkább az általános iskolai tanórákon érezzük magunkat, egy kicsit utánaolvasva rájöhetünk, hogy ennek az anyagnak bizony sok pozitív élettani hatása van. (X)

A fog- és szájápolás kategóriában kereshetjük a Vital-maxnál az ezüst-kolloidot, mivel elsősorban ezen a területen szokták hasznosítani. Ám nemcsak a száj egészségét tudja támogatni, hanem egy sor mást is.

Amit az ezüst-kolloidról tudni érdemes

Két milliméternél is kisebb ezüstrészecskékből áll az ezüst-kolloid, mely egy vizes oldat. Különféle egészségügyi előnyöket tulajdonítanak neki, étrend-kiegészítőnek épp ezért igencsak beválik. Majdnem teljes egészében fel tud szívódni a szervezetünkben, ez annak köszönhető, hogy szerkezete nagyon hasonlít a testnedveinkére. Képes több mint százféle vírust, penészt, baktériumtörzset legyőzni, és eltávolítja az előbbiek életben maradásához szükséges enzimeket is. Micsoda segítség ez nekünk!

Az ezüst-kolloid használata a mindennapokban

Már évszázadokkal ezelőtt is használták ezt az anyagot, mert a hajósok rájöttek, hogy a hosszú tengeri utak során sokáig iható állapotban tartja a vizet, az ókori Rómában és Görögországban pedig ezüstedényben tárolták az italokat az arisztokrácia tagjai.

Sőt, az ezüstöt égési sebek kezelésére, fertőtlenítésére is bevetették. Ismeretlen eredetű gyulladásokat is kezeltek vele, ma alapvetően tehát fertőtlenítő hatását hasznosítjuk, de mutatjuk, hogy még milyen területen vehetjük hasznát:

  • Gombás fertőzések – lábgomba, bőrgomba, hüvelygomba – kezelése lehetséges vele.
  • Szájfertőzések kialakulásának megelőzésére is alkalmas.
  • Csontregeneráló hatású, ugyanis az ezüst-kolloid a felére csökkentheti a gyógyulási időt egy csonttörés esetén.
  • Szemgyulladás, szemviszketés, egyszóval az allergiás és szénanáthás panaszok enyhítésére is bevethető.
  • Daganatos megbetegedések kezelésekor kiegészítő kúraként alkalmazható.
  • A bőr- és a finomszövetek regenerációja, ekcéma és másfajta bőrbetegségek jó kezelője.
  • A rendszeresen szedett ezüst-kolloid egyfajta második immunrendszert alakíthat ki.

Nem csak az egészségügyben használható!

Sokoldalúságának köszönhetően az ezüst-kolloidot nem csak az egészségügy hasznosítja. A vele dúsított virágföldnek hála a benne elültetett növények és termények jobban fejlődnek. Tartósítja az élelmiszereket is, ha befújjuk ezüst-kolloidos oldattal a felszínüket, és a hűtőszekrényben elburjánzó szagoktól is egyszerűen megszabadulhatunk általa. A ruhadarabok fertőtlenítésére is használható, ehhez csak a mosószeradagolóba kell tenni, ez akkor még inkább lényeges, ha épp bőrproblémákkal vagy lábgombával küzdünk. 

Nem utolsósorban pedig a kutyák parvo vírusfertőzését is hatékonyan kezelhetjük ezüst-kolloiddal, ehhez azonban először kérjük ki állatorvos tanácsát.