Nemzetközi megegyezés a spam elleni harcról

2004.07. 5. CW Számítástechnika

A naponta kéretlen e-mailek millióit elküldő levélszemetelők elleni harcban az USA mellé felzárkózott Anglia és Ausztrália is. Pénteki bejelentésében az USA Szövetségi Kereskedelmi Bizottsága (FTC) közölte, hogy a három ország hat intézménye megosztja egymással erőforrásait az illegális levélszemét elleni harcban.

"Ez csupán egyetlen kocka a kirakós játékban", közölte Yael Weinman, az USA fogyasztóvédelmi irodájának jogtanácsosa, akinek szervezete az FTC-n belül működik. "Ez a bűnüldözési kocka", tette hozzá a jogásznő. A három ország egy egyetértési nyilatkozatot írt alá, amely meghatározott eljárási szabályokat rögzít, amelyek lehetővé teszik az információ megosztást és a közös munkát a spamküldők felderítésében, nyomon követésében és az utánuk folytatott nyomozásban). A megállapodás lehetővé teszi, hogy az országok bizonyítékokat cseréljenek és koordinálják a bűnüldözési erőfeszítéseket.

Az FTC mellett részt vesz az együttműködésben a brit kereskedelmi iroda, az informatikai főbiztos, a belkereskedelmi helyettes államtitkár, továbbá az ausztrál versenyügyi és fogyasztóvédelmi bizottsága és az ausztrál távközlési felügyelet.

  • kapcsolódó anyagok
SPAM