Elítéltek a rácsok előtt - Megszépült egy óvoda kerítése - A „Megbántam, jóvátenném” győri börtönprojekt fenntarthatóvá vált

2010.09. 3. Jogi Fórum

A közelmúltban a győri Bisinger Óvoda kerítését festette a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet 6 fő elítéltje.

A „Megbántam, jóvátenném” címet viselő resztoratív börtönprojekt újabb állomásaként ezúttal olyan helyszín került kiválasztásra, ahonnan a felkérés - a programról szóló híradások pozitív hatásaként – már megelőzte az intézetnek az együttműködő partnerre vonatkozó döntését.

Minderre figyelemmel kijelenthető, hogy a győri börtön által tavaly tavasszal elindított jóvátételi programsorozat fenntarthatóvá vált, hiszen az pénzügyi támogatások nélkül, a település intézményeinek és lakóinak szimpátiájával és igényeikhez igazodva folyamatosan zajlik.

A programról az országos médiák mellett a helyi Revita Televízió is beszámolt 2010. augusztus 26-án az esti Híradójában.
 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

Börtönlakók szépítették a Fogyatékosok Napközi Otthonának kertjét - "Megbántam, jóvátenném" - Győri közösségi börtönprojekt→

Különleges gyermeknap a győri börtönben - "Megbántam, jóvátenném" - Győri közösségi börtönprojekt→

„Megbántam, jóvátenném” - Fákat ültettek a győri börtönlakók →

Egy őrült naplója a győri börtönben - Mihályi Attila: A művészet ereje pozitívan hat az elitéltek személyiségére →

Pozitív sokk - Filmvetítés a győri büntetés-végrehajtási intézetben →

Vukot festenek a fogvatartottak - Folytatódik a győri börtön „Megbántam, jóvátenném” programja →

"Megbántam, jóvátenném" - Közösségi börtön projektek - Jóvátételi programsorozat Győrben →

  • kapcsolódó anyagok
BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁS