Nem jogerősen kilenc év börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki 2009-ben – egy pénzszállító cég diszpécsereként – több mint félmilliárd forintot lopott egy pénzszállító autóból – közölte a Miskolci Törvényszék szóvivője pénteken az MTI-vel.

Szabó József elmondta: a bíróság a férfit különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás, illetve közokirat-hamisítás bűntette, valamint magánokirat-hamisítás vétsége ügyében találta bűnösnek.

A vádirat szerint Dánfi János 2009 szeptemberében ötszázmillió forintnál is több pénzt sikkasztott el az őt alkalmazó társaság miskolci telephelyéről. Másnap már el is hagyta az országot, Thaiföldön próbált meg elrejtőzni a hatóságok elől.

A nemzetközi elfogatóparancs alapján Thaiföldön elfogott férfit 2010 januárjában szállították Magyarországra. Az azóta előzetes letartóztatásban lévő egykori diszpécser az eljárás során nem működött együtt a hatóságokkal, mindvégig megtagadta a vallomást – közölte annak idején a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

A bíróság a kilenc évi főbüntetés mellett a férfit 9 évre eltiltotta a közügyektől, emellett 10 millió forintnyi kártérítési összeg megfizetésére kötelezte.

A per a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.