Jelentős értékre elkövetett sikkasztás, ügyvédi visszaélés - Vádat emeltek egy fővárosi ügyvéd ellen

2013.12. 4. Jogi Fórum / MTI

Jelentős értékre elkövetett sikkasztás, ügyvédi visszaélés, hamis tanúzásra való felhívás és más bűncselekmények miatt vádat emelt a Budapesti Nyomozó Ügyészség a Pesti Központi Kerületi Bíróságon R. György fővárosi ügyvéddel szemben - tájékoztatta a megbízott fővárosi főügyész szerdán.

A vád szerint az ügyvéd összesen 60 millió forintot vett át ügyvédi letétként két sértettől, ám a pénzt sajátjaként kezelte és elsikkasztotta - közölte Ibolya Tibor.

A tájékoztatás szerint R. György évekkel ezelőtt kedvező ingatlanvásárlási lehetőséget ajánlott a két sértettnek, egyúttal egy nagyobb összeg letétbe helyezésére kérte őket fizetőképességük alátámasztására. Ezt követően át is vett tőlük, több részletben, ügyvédi letétként 30-30 millió forintot.

Az adásvételi szerződések megkötése végül nem történt meg, ám a sértetteknek visszajáró letéti összeget a vádlott nem fizette vissza, hanem a pénzzel sajátjaként rendelkezett. Sőt, miután a sértettek az ügyben feljelentést tettek, egyiküket telefonon több alkalommal arra kérte, hogy vonja vissza a sikkasztás bűntette miatt tett feljelentését, illetve a megindult büntetőügyben tegyen valótlan tartalmú nyilatkozatot.

A jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettének büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés - közölte Ibolya Tibor.

  • kapcsolódó anyagok
BÜNTETŐELJÁRÁS
BÜNTETŐJOG
ÜGYVÉDSÉG