Nyílt nap a Budapesti Békéltető Testületnél - Fogyasztók és vállalkozások számára szervezett szakmai nap

2015.10.28. Jogi Fórum / Budapesti Békéltető Testület

A Budapesti Békéltető Testület minden kedves fogyasztót és vállalkozást szeretettel vár 2015. november 2-án 9 órától egészen 19.00 óráig a Testület székhelyén, a 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. szám alatt a 3. emeleten, aki szeretné megismerni a Testületnél folyó munkát, az eljárást.

A Budapesti Békéltető Testület tapasztalatai szerint sem a fogyasztók, sem a vállalkozások nem ismerik eléggé a fogyasztókat megillető jogokat, kötelezettségeket, így a békéltetés intézményét sem, talán kicsit félnek is tőle emiatt.

Éppen ezért szeretnék, ha mindenki, mindkét oldal képviselői megismernék testközelből a Budapesti Békéltető Testület munkáját, ezért 2015. november 2-án nyílt napot tartanak. A nyílt napon a sajtó képviselőit is várják, hogy ők is minél szélesebb információkkal rendelkezzenek a Budapesti Békéltető Testületről.

Munkatársaik bemutatják a testületet, az eljárást, a döntések meghozatalának módját. A részt vevők megnézhetik a tárgyalókat, be is ülhetnek tárgyalásokra, tanácsot kérhetnek, segítséget kaphatnak a kérelem kitöltésével és a csatolandó iratokkal kapcsolatosan, kötetlen beszélgetést folytathatnak a Testület tagjaival. Ugyanígy a vállalkozások képviselőit is tájékoztatják a válaszirattal szemben támasztott követelményekkel, valamint arról is, hogy számukra kötelező-e a részvétel a meghallgatáson.

Terveik szerint a jövőben rendszeresen szerveznek ilyen nyílt napokat, illetve diákok számára is lehetővé teszik, hogy akár „próbatárgyalások" keretében is megismerhessék a náluk folyó munkát, a békéltetés intézményét, ezáltal tudatosabb fogyasztóként járhassanak el a mindennapi vásárlások során is.

  • kapcsolódó anyagok
FOGYASZTÓVÉDELEM
BÉKÉLTETŐ TESTÜLETEK