DE - ÁJK hajdan, majdan és most


Impossible # 2009.04.08. 11:35

Deédes. :D

Ez aranyos volt.

Kacsa,

rádhagyom a madarak fütyijét lol (nem illúzió kis allúzió :D )

Avelina # 2009.04.08. 11:03

én szeretném ha a családom , majd a gyerekeim és az unokáim megörökölnék az ékszereim, tollaim..Nem akarom hogy az én világnézetem és felfogásom rájuk erőszakolni.


You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived.

Kacsa1111 # 2009.04.08. 10:56

"rátok hagyom a madarak füttyét!"

már előre sajnálom a családodat...:)))


Kacsa11

Avelina # 2009.04.08. 10:04

Régi és új waterman-parker-mont blanc töltőtollakat:)


You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived.

Impossible # 2009.04.08. 09:59

Vivi,

a családom is ugyanúgy meghal mint én vagy bárki más. A tárgyak nem fontosak, hanem csak szükségesek, szóval a használati tárgyaktól nem kell megszabadulni, mert azokat használjuk, de minden más ketyere, pl. toronyóra láncostul fölösleges. :D Én nem ilyeneket szeretnék a családomra hagyni, hanem inkább egy helyesnek tartott világlátást, gondolkodást.

Egyébként gyűjtöttem Heineken-kupakokat, eljutottam kb. 300 darabig, aztán gondoltam egyet, és kivágtam a szemétbe az egészet. :D

Te mit gyűjtesz? Titok? :D (ezt NEM úgy kell érteni, hogy titkot gyűjtesz)

Avelina # 2009.04.08. 09:50

"mostanában sokat röhögtem olyan embereken, akik rengeteg pénzt kifizetnek különféle régiségekért. "

Zoli, miért?Én is gyűjtő vagyok csak nem könyveket hanem mást.Sztem az ilyen dolgokat még mindig hagyhatod a családodra , nem?


You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived.

Impossible # 2009.04.08. 09:04

Leg,

ez nagyon szuper, csakhogy mostanában sokat röhögtem olyan embereken, akik rengeteg pénzt kifizetnek különféle régiségekért. Meg fognak halni! Nyilván erre nemis gondolnak, dehát nem vihetik magukkal az értéktárgyaikat. Ezért szerintem tárgyakhoz ragaszkodni nem célszerű, használni őket célszerű, de ragaszkodni hozzájuk nem az. Tudom, te most nem azt írtad, hogy ragaszkodsz a Szladits-könyvhöz, csak azért gondoltam, leírom, te is gondolkozz el ezen, amin én elgondolkoztam, egészen másképpen fogsz akkor hozzáállni a tárgyaidhoz.

Legislator # 2009.04.07. 19:00

Van dedikált Szladitsom (is).


Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.04.07. 18:50

Papinini,

akkor túl vagy a nehezén. Legalábbis nálunk a polgár volt a leggázabb. De pont a polgár a leginkább szerethető szerintem. Nem a mai tankönyvek és előadások stílusában persze, de pl. ha elolvasod, ahogyan Szladits írt...az lebilincselő igényességű fogalmazás, és szerintem ez adja a jogászság tekintélyét: "mi tudunk beszélni" (Jobbágyi Gábor). :)

Papiniana # 2009.04.05. 19:53

Köszi. :)
A polgári jogon vagyok túl.
Ha meglesz mind a négy, akkor majd megírom az eredményeket.


Papiniana

Impossible # 2009.04.04. 11:23

Nini, Papinini! lol

Jó régen írtál! Jó újra látni itt. Mi sikerült és hogyan? :)

Papiniana # 2009.04.03. 19:21

Hello mindenkinek!
Bocsi, hogy nem jelentkeztem mostanában, de az államvizsga időszak már csak ilyen. Egy akadályon túl, de három még előttem...
Jövő héten OTDK az ELTE ÁJK szervezésében. Remélem, a debreceniek ismét jól szerepelnek! :) Majd megírom a tapasztalatokat.


Papiniana

Impossible # 2009.03.09. 05:14

Köszi, baromi hosszú, én meg utálok sokat olvasni, szóval végig biztos nem olvasom, de majd belenézegetek (de még erre sem vitt rá a Lélek). :D

cat981 # 2009.03.08. 14:15

Impossible,
átküldtem az anyagot kb. 1,5 hete óriásfájlként, nem tudom megkaptad-e. Akkor vettem észre, hogy ezt az anyagot többek között Legislatornak is átküldtem mostanában lesz 3 éve, egy topic kapcsán, ahol a feltett kérdésemre végül ebben az anyagban találtam meg a választ.

Impossible # 2009.02.19. 12:39

cat,

szurkeherceg@vipmail.hu

Szerintem nem kell azon vitatkozni, melyik foglalkozás a jobb. Mindegyik foglalkozásnak megvan a maga szépsége, és vannak jó művelői, nélkülük valószínűleg nem is létezne a foglalkozás.

Korábban írtam, hogy szerintem a jogászság az egyetlen olyan közösség, amelyik a saját hibáiból képes megélni. A fórumozók nem értettek velem egyet, pedig teljesen logikus a gondolatmenet.
A káosz (emberi és társadalmi viszonyok zavarai) rendezésére a jogászok megalkottak egy rendszert, ami a rendezéssel folyamatosan újratermeli a káoszt. Most már nemcsak az a probléma, hogy rendezni kell egy helyzetet, hanem az is, hogy el kell dönteni, melyik szabály alapján kell rendezni. Senki más nem fogja tudni eldönteni, melyik szabály alapján kell rendezni, csak ők, mert az összes szabály tőlük származik, de úgy származik tőlük, hogy csak ők érthetik úgy, ahogyan kitalálták (hiszen ők találták ki). :D

cat981 # 2009.02.18. 21:26

igen, de én tudom a Legistlator szó jelentését. És ha már itt tartunk, korábban elgodolkodtatott ez a nick, ami ha valóban olyasvalakit rejt, mint ami jelentése, akkor lehet kicsit csendesebbre kell fogjam magam majd itt a jövőben, mert korábban több topicban és témában igencsak szapultam a törvényhozást, a törvényhozókat :) és interneten keresztül könnyen elérhet hozzám a kezük :)))

"sokat beszélgetünk a mérnök v. jogász kérdéskörről." Erre kíváncsi volnék (nem rossz értelemben), itt a fórumon elég éles szócsaták voltak a mérnökök és jogászok között nemrég, én nagoyn örültem volna ha közleedik az álláspontunk, de a jogászok túlságosan felhúzták magukat, illetve voltak a másik táborból akik azért elég élesen kritizáltak ileltve személyeskedtek emiatt annyiba is maradt az ügy. Kritizálni én is kritizáltam rendesen a kelleténél talán jobban is, mivel nemrég engem is súlyos anyagi és nem anyagi károk értek a bíróság, az ügyészség és az egész eljárás folyamatos és számomra elképesztő szakmai és figyelmetlenségből származó szarvashibái, valamint a hozzáállása miatt ráadásul csak egy rutin eljárásról volt szó, még most is felbosszant ha rágondolok... A mi szakmákban ilyen megengedhetetlen lenne, de nemcsak a mienkben sokkal egyszerűbb szakmákban is, namind1 inkább nem folytatom... :)

Impossible,
ha adsz egy email címet, vagy írsz nekem szívesen küldök különböző tanulmányokat és írásokat, melyek szerintem Téged érdekelnének, és érdekesnek találnád őket. Másnak is szívesn elküldeném de mást kevésbé látok elég nyitottnak, bár nem rendszeresen olvasom a fórumot, a hozzászólásokat.

Impossible # 2009.02.18. 20:00

Nem. Szívesen a választ. :D

Legislator # 2009.02.18. 18:53

Pedig tök jó lenne, Zézé lenne a beceneved:-). Jogász-mérnök dédpapa. Csak nem szabadalmi bíra volt? Thx a válaszért.


Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.02.18. 18:46

Leg,

nem vagyok Zlinyó :D
Viszont elég jól ismerem őket.

Azt nem tudom, hogy volt-e kúriai bíró köztük (talán nem). A jogász dédapám festőművész, huszárkapitány és mérnök volt.

Cat,

köszi az elismerő szavakat. :)

Legislator # 2009.02.17. 20:59

Kedves Cat981,

A nevemet 90% nem találja el elsőre. Soha nem vontam kétségbe Impi tudását, ő nekem első blikkre szimpi volt, és a szimpátiám iránta most is tart. (Néha nem egyszerű a srác, de sebaj, legalább nem fulladnak topikok unalomba). Nem tudom, hogy mettől kezdve szakember valaki. (A szakértelem...). Az "Impiboy a mérnök lol" inkább Impinek volt egy kiszólás/beszólás, mert elképzeltem, hogy pluszban mérnök is, és majdnem leestem a székről a kacagástól. Nem vagyok mérnökellenes, az egyik legjobb barátom mérnökdinasztia sarja, sokat beszélgetünk a mérnök v. jogász kérdéskörről.

Impi!

Vow, esetleg nem Z-vel kezdődik a családneved, talán az a legrégebbi Mo-i jogászdinasztia, négy évszázad az négy évszázad! Ejha, ez a sok jogász, ez valami, kérem. Kúriai bíró nem volt köztük? A jogász is volt dédapa mi volt még?
(Filozófus, Minerva Baglya:-)))?). Nekem az alispán tetszik a legjobban. Én meg szégyenkezem a két falusi jegyzővel, meg az egy vármegyei rendőrfőkapitánnyal. Igaz, egyházi vonalon szegről-végről (is) szépen el vagyok eresztve, bár a többség csak lelki rokon, de rájuk (is) igen büszke vagyok.


Sunshine after the rain.

cat981 # 2009.02.17. 20:17

Legislator, bocsánat az elírásért, mostanában nagy tervezésben vagyok és előfordul hogy a szavakat ...trátor-ozom, ...zátor-ozom stb. - szakmai ártalom :)

cat981 # 2009.02.17. 20:09

Impossible,
Értem :), ha jogász vagy még többre értékelem a korábban hivatkozott hozzászólasaid illetve értékellek mint embert.

Legistrator,

"Impiboy a mérnök lol"

Honnan tudhattam volna? "Ti" mint a jogifórum szakemberei (most benned nem vagyok biztos mert nem rendszeresen olvasom a fórumot) de az elején legalább ennyire mellétrafáltatok amikor nem kicsit leszóltátok Impossible-t és kétségbe vontátok szaktudását és képesítését.

Impossible # 2009.02.17. 17:08

a többi stimmel

Impossible # 2009.02.17. 17:05

Na helyesbítés: nem mindkét nagyapám, csak az egyik, viszont - cserébe - nem egy dédapám, hanem kettő volt jogász. :D

Impossible # 2009.02.17. 17:02

cat,

mindkét nagyapám jogász (ügyvéd) volt, dédapám jogász (is) volt, ükapám jogász (ügyvéd, bíró) és alispán volt, én is jogász vagyok, szóval mondhatnám, hogy a génjeimben van a dolog, de a szerénység nem engedi. :D