jogi előadói munka Szegeden


cat981 # 2010.06.02. 07:51

Egyjogász,
nem azzal van a baj, csak az (volt a) "gyanús" hogy mindig éppen azt nézték ki maguknak akiken keresztül jó haszonra (pl. feljebbjutás a ranglétrán) tehettek szert amit így nehéz volt a véletlen vagy a szimpla szimpátia számlájára írni :). De egyébként számos helyről hallom ugyanezt többrészt éppen jogász hölgyekről. Kb. 10 évvel ezelőtt még azt gondoltam (csak akkor még hülye voltam meg éppen felnőtt korú), hogy az intelligencia és az erkölcs szorosan, vagy legalább azért valamennyire kapcsolódik egymáshoz, azonban jó ideje már rájöttem jórészt a tapasztalatnak köszöhetően, hogy a kettő két szinte teljesen különböző dolog, csak az intelligensebb női egyedek diszkrétebben, meg "drágábban" csinálják ugyan azt mint a sarki kur.va, hiába doktor, igazgató stb. (bocs megint (a szándékosan) nem illedelmes hanem naturális fogalmazásért)

Egyébként már vártam mikor sértődnek meg itt a hölgy jogászok és esetleg veszik magukra (szerintem teljesen feleslegesen) a leírtakat :).

pazs, lehet te jó megjelenésű jogász hölgy vagy :) így egyenesen hozzágondoltad az is hogy rólad is ezt feltételezhetik (nem az itteni jogszágok hanem általában), pedig aki általánosít is (mint pl. én is (statszitikai alapon joggal)) az is jól tudja hogy mindig vannak, lehetnek kivételek, de a gyakorlati statisztika (tények) akkor is kínos a nő nemre nézve.

...na ráadásul még én szövegelek itt nem jogászként :)

Impossible # 2010.06.01. 20:33

HR-essel én sosem találkoztam. Az idióta ügyvédek felvételiztettek. A fizetést én szóba se hoztam, ők kérdeztek rá... mondom, 90 nettót szeretnék. Nem volt ezzel gond látszólag. Nem a fizetésen csúszom én el. Nem sikerült rájönnöm, mi a gond. Tulajdonképpen örülök, hogy ez eddigi idiótáknál nem kell dolgoznom, söpredék csürhe. Szégyen, hogy a mai ügyvédek jelentős része undorító férgekből áll. Ezzel senkit sem akartam megbántani, csupán személyes benyomás, ami természetesen téves is lehet (de nem az). :D

Ildikóka82 # 2010.06.01. 17:07

Dr.Attika,

én csak próbáltam egy praktikus tanácsot (lassan már könyvet írhatnék ebből a témakörből, legalább hasznom is lenne belőle:) adni, egy olyat, amivel talán közelebb juthat a remélt álláshoz. Van pár hr-es ismerősöm, ők mondták, hogy előfordul, hogy ellenszenvessé válik a pályázó, ha azonnal, már az első interjún a fizetésen ugrál...

Az expressz-en elég "érdekes" hirdetéseket szoktam olvasni, gyakorlatilag (most elnézést kérek a mocskos szám miatt) asszisztensnek/recepciósnak/titkárnőnek/jogásznak stb. álcázott "dugó" partnert keresnek.


Iwikó

santal # 2010.06.01. 15:49

Minden hozzászólás jogos. Azóta már azon is elgondolkoztam, hogy bizonyos szempontból, -amellett, hogy nyilván pofátlanság - még " korrekt" is, hiszen tudja aki oda jelentkezik mire számítson. :-(

Mi lenne, ha tisztességesen fogalmaznák meg, a hirdetést és később derülne ki a "munkakör".

Egyébként pedig a szinte semmilyen info-t nem tartalmazó álláshirdetések nagyon felháborítanak.
( mint ez a jogi előadói munka is szegeden) Szerintem normális munkáltató nem ad fel ilyen hirdetést.

Egyjogász # 2010.06.01. 15:48

Jó lenne, ha erre a hirdetésre jelentkezne egy férfi kolléga, aztán az elutasítás után feldobná a hirdetőt az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál nemi alapú diszkrimináció miatt....

Egyébként ezt nem így szokták csinálni, álláshirdetésbe TILOS nemet, kort, etnikai hovatartozást stb., stb. írni, az más kérdés, hogy a hirdető úgyis azt vesz fel akit akar.
Azt sem írják bele a hirdetésekbe, hogy romákat nem veszünk fel, aztán hány rémtörténtet hallani, hogy amikor meglátják a jelentkezőn az etnikai hovatartozását, hirtelen "betöltődött" az álláshely.

cat11, attól, mert egy fiatal nő éppen jogásznak tanult, még szerethet dugni..:)))))))))))

pazs # 2010.06.01. 15:23

Azért az furcsa (bár jellemző), hogy csípőből az állásra jelentkezőket - egyébként nőket - szapuljátok, az álláshirdetés feladóját - egyébként valószínűleg férfit - meg nem.

cat981 # 2010.06.01. 15:13

elnézést hogy nem jogászként bepofátlankodok ebbea topicba, de előző munkahelyemen két fiatal jogász hölgy volt a cég legnagyobb kur.vá.ja (már elnézést bocsánat). Szóval sok jelentkező lesz erre a hirdetésre, erre mérget lehet venni. Méghogy a nőknek nehezebb munkát találniuk, meg hogy "hátrányosan" vannak megkülönböztetve...

guba # 2010.06.01. 14:50

Csak én érzem itt a hátrányos megkülönböztetést? Mi van a kevésbé jó megjelenésűekkel és a férfiakkal?

Dr.Attika # 2010.06.01. 14:24

"santal"!
Biztos lehetsz benne, hogy sok friss diplomás, jó megjelenésű nő jelentkezik ezen állásra. Sajnos abban is biztosak lehetünk, hogy "kefélnek" is a főnökkel a burkolt kiírás szerint.

Impossible # 2010.06.01. 14:14

Ott sem az a baj, hogy előadót keresnek, hanem az, hogy hogyan. :D

santal # 2010.06.01. 13:59

Ez legalább akkora marhaság, mint a jogi előadói állás. SZERINTEM.

santal # 2010.06.01. 13:50

EZ AZ ÁLLÁSHIRDETÉS SEM ROSSZ, AZ EXPRESSEN TALÁLTAM.
Én már csak nevetem, pedig sírni kéne.

Budapesti székhelyű,közbeszerzéssel foglalkozó cégünk felvételre keres friss diplomás jogi végzettségű hölgyet szakreferensi beosztás ellátására. Munkavégzés helye az ország régióira is kiterjed az érvényes szerződéseink helye szerinti fizikai címeken. Kifejezetten független, karrier orientált,jó megjelenésű, nagy munkabírású, cégben gondolkodó munkatársnő részletes, egész alakos fotóval ellátott pályázatát értékeljük csak. Pályázati határidő: 2010.05.27.

Miért nem mindjárt fürdőruhás fotót. És vajon mit lenne az állásinterjún...

Impossible # 2010.06.01. 12:54

Ildi,

persze, nem ezzel kezdem, nade milyen hirdetést adott már fel ez az illető itt... ha így adja fel, akkor már megkérdezem. Persze nem véletlen, hogy nem jött válasz (szvsz :D ). Az ilyet nem veszem komolyan.

Egyjogász # 2010.06.01. 10:21

Tudok ilyenről, egyik végzett jogász ismerősöm "titkárságvezető" (konkrét feladatok: telefonfelvétel, kávéfőzés, szendvicsgyártás ügyvéd úrnak), de ígéretet kapott rá, hogy a gyakorlati idejét majd "leigazolják"....:))

De ha így megy tovább, hamarosan takarítói munkakörbe is végzett jogászt fognak alkalmazni:((

Olyanról viszont, hogy ügyvédi iroda (ügyvéd), mint munkáltató ne ügyvédjelöltet, hanem jogi előadót alkalmazzon, én még nem hallottam. (Akkor elvileg az ügyvéd, mint munkáltató jogtanácsost is alkalmazhatna, de azt meg ha jól tudom ügyvédéknél alkalmazott ügyvédnek hívják.)

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.01. 10:05

Lehetséges, hogy az ügyvédi iroda végzett jogászt nem ügyvédjelölti munkakörben foglalkoztasson.

Dr.Attika # 2010.06.01. 09:20

Kedves"Ildikóka 82"!
Miért ne azzal kezdené, hogy mi a "fizu". Ilyen hirdetéseknél leírják, hogy mi az elvégzendő munka.Leírják, hogy milyen követelmény van még. A fizetésre általában azt írják, hogy megegyezés szerint. Ez egy núdli. Miért ne kérdezhetné meg a jelölt, hogy ezért mennyi munkabért adtok.

Egyjogász # 2010.06.01. 09:17

Csak azt nem értem, hogy ügyvédi iroda hogyan kereshet jogi előadót.

Ha jól tudom az ügyvédi irodákban frissen végzett jogász ügyvédjelöltként dolgozhat, a jogi előadó egy jogi személlyel (leggyakrabban céggel) munkaviszonybabn álló nem szakvizsgázot jogász.

Ildikóka82 # 2010.06.01. 08:49

Imp, csak egy tipp, ne ezzel kezd az interjút, hogy mennyi a fizu, mert az önéletrajzod a kukában landol...
csak egy tipp, vagy megfogadod vagy nem..


Iwikó

Sz.Márton # 2010.06.01. 07:34

Kicsit visszaolvastak és "lekáderezték", így a nem válasz a válasz!

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.01. 07:11

Nem valószínű, hogy fedezné a lakásbérletedet.

Impossible # 2010.05.31. 21:15

Na erre vajon miért nincs válasz? :D

Impossible # 2010.05.31. 19:49

Érdekel. Mennyi a fizu?