táppénz


semmi # 2009.09.19. 13:38

SÜRGŐS SEGÍTSÉGET SZERETNÉK KÉRNI!!
2008.december 2-án elestem a munkahelyemen 1 hétig táppénzen voltam a vállam nagyon megütöttem.Majd munkába álltam,de a vállam továbbra is fájt.Többször kaptam az ízületbe injekciót,majd UH és MR vizsgálat történt,s ez alapján 2009.március 9-én megoperálták.Már­cius 8-tól április 25-ig táppénzen voltam újból.A munkahelyem a decemberi táppénzt kifizette üzemi balesetként (100%),de a márciusit már nem s még válaszra sem „méltatott“,hogy miért.Szerintem itt jogfolytonosságról van szó. Nem vizsgáltak ki semmit, a tanukat nem kérdezték meg. Az orvos aki operált egyértelműen az esés következményének tartja! A munkavédelmi képviselőnek szóltam mikor kiderült, hogy operálni kell, azt mondta nem lesz semmi baj,majd küldjem le az orvosi papírokat hozzá.Már a táppénz idején április 15-én szólt, hogy írjak az Igazgatónak, hogy járuljon hozzá, hogy fizessék ki a 100 %-os táppénzt.Ez a levél április 16-án lett elküldve, azóta nincs válasz!
Július 2-én a főigazgatóval történt személyesen egy beszélgetés, ahol ő közölte, hogy hajlandó kifizetni az elmaradt pénzt, de írjam alá, hogy nem tartok igényt a vállammal kapcsolatban ezután semmire pl.járadékra.Mon­dtam, hogy ezt nem írhatom alá, mert újbóli MR-re kell mennem s a vállam nincs rendbe.Ő azt mondta ez nem a balesetből ered, régebbi dolog már a koromnál fogva (49 éves vagyok).
Ez nem igaz!
Kórházban dolgozok, beszélt egy másik megyéből való orvossal aki az MR leírás alapján (velem nem beszélt, nem látott, nem vizsgált meg!)Budapestre akar küldeni egy arthroscópos kis műtétre!Ezt itt a kezelőorvosom is már felvetette, mint lehetőség.Kérdésem ehhez van joga egy főigazgatónak?Ki küldhet el másik orvoshoz egy szakvélemény miatt,ahol tisztázható lenne?Jelenleg nem ismeri el a munkahelyi baleset következményének, de én megkaptam a határozatot az üzemi balesetről melyben üzemi balesetnek ismerik el.
December 2-án volt a baleset.A műtét március 9-én.
A határozatot március 23.dátummal van ellátva, ekkor már megoperáltak s tudták, hogy mi a helyzet.Meddig csinálhatja ezt egy munkáltató?Nem elég egy határozat amiben elismerik az üzemi baleset tényét?
Őket nem ellenőrzik, hogy „1“-es kóddal ellátott táppénzest papírt nem úgy számfejtenek.

Július 20 óta táppénzen vagyok a vállammal újból, nem terhelhetem.Ka­posváron egy vállspecialista is írt véleményt,nála augusztus 11-én jártam.
Egyértelműen a balesethez köti.Szeptember 21-én „nagy“ műtét lesz,egy rekonstrukciós műtét.

Írtam a REP felé s a Munkavédelmi Felügyelőségnek s mindkettő határozata, hogy jár a 100% táppénz.
Ma kaptam a főigazgatótól a munkáltatómtól egy levelet, hogy nyilatkozzak, hogy vállalom-e egy nem régiós orvosszakértői vizsgálatot, hogy a sérülés összefüggésben áll-e, s egy közösen megbízott orvosszakértői vizsgálatnak alávetem-e magam.
Van erre jogszabály, ha már van három vélemény s egy határozat a REP-től.
Nem tudom, hogy ezek után, hogy határozat van már a REP-től a Munkavédelemtől joga van-e ehhez az eljáráshoz.Azt írtam a főigazgatónak hogy jelenleg nem tudok érdemben válaszolni, mert hétfőn 21-én operálnak s két héten belül nyilatkozok állapotomtól függően.
Három vélemény van már, az első a kezelőorvos, a második a vállspecialista Kaposváron s a REP orvosszakmai csoportja is azt írta, hogy összefügg.
Kérem aki tud segítsen tájékoztatással.

Köszönettel