Alkotmányellenes a 98% - os különadó


Aromo # 2016.07.15. 13:35

Kedves Fórumtársak!

Érdeklődnék, hogy más is kapott-e késedelmi pótlék befizetéséről értesítést a NAV által kiutalt különadója alapján vagy csak engem ért ez a megtiszteltetés?
Nekem most hozta ki a posta és persze pénteken csak 13.30-ig lehet telefonon utolérni a NAV ÜCC-t.
Döbbenten néztem át a késedelmi pótlékszámítási listát, amelyen az szerepel, hogy attól a naptól kezdődően, ahogy a NAV kiutalta nekem a visszaigényelt különadót (305 adónem) a mai napig késedelmi pótlékot számít fel az általa kiutalt teljes összegre és most kiértesített róla, hogy "haladéktalanul" fizessem meg. "Így elkerülheti a további késedelmi pótlék felszámítását, illetve az esetleges végrehajtást."
Mindenképpen meg fogom észrevételezni írásban, csak segítene, ha tudnám, hogy ez másokat is érint - azaz valamilyen program hiba, hiszen elég atipikus módon történt meg a különadó visszatérítések könyvelése -vagy csak én jártam így. (Soha egyetlen egy forint adótartozásom nem volt, így ez most eléggé feldúlt.) Ami még különös, hogy az ügyfélkapus folyószámla lekérdezésben ez egyáltalán nem látszik, ha meg próbálok rámenni a késedelmi pótlék számítás lekérdezésre 2015. évre, ott meg beírja, hogy nincs adat, nem indítható lekérdezés.
Előre is köszi, ha válaszoltok!

Kovács_Béla_Sándor # 2015.07.22. 12:34

Nagy szavak...

laikus56 # 2015.07.22. 12:27

:)nem vesztem el:)a különbözetet 330 nap után megkaptam, de az eljárás jogszerűtlensége(illetékességhiány,stb)pereskedem ahivatallal.Amit műveltek az sima tisztességtelen eljárás, hivatali visszaélés, és közokirathamisítás...nem állok meg, mert be kell bizonyítani, hogy egy jogállamban az adóhatóság nem tehet meg bármit.....ide jut egy szervezet, amit lebutítanak, szervilis mamelukokkal töltenek fel...annak azért örülök, h akik 2010-ben lefejezték a szakembereket, most dicstelenül, igaz gazdagon távoznak..ott a helyük a süllyesztőben, azt kapták, amit ők műveltek sok száz szakemberrel:):)..kereshetik az etika, humánum, gerincesség, szakmaiság szavak értelmét a kéziszótárban:) .

majd # 2015.05.01. 18:38

Nem tudtam, hogy a Rádayról van szó. Feltehetően kiderül a sorok közül, de figyelmetlenül és csak áta-botában olvastam.

És akkor még inkább: Ráday Mihály egy meglehetősen okos ember (amúgy nagyon tisztelem is). Érthetetlen, hogy valaki, aki tájékozott a sajtóból, olvas és még intelligens és okos is, mért hiszi el, hogy önellenőrizni célszerű, mikor nyilvánosságra kerül egy NAV belső levél, miszerint nem. Nem célszerű. (Persze nem néztem utána dátumszerűen, lehet, hogy ő nagyon gyors volt, és önellenőrzött még a helyes kis belső utasítás nyilvánosságra kerülése előtt. De azért ezt nem nagyon hiszem igazából.)

Nem vagyok összeesküvés-elmélet-hívő. De Ráday Mihály nem a jelenlegi uralkodó réteg kedvence. Neki elég a neve ahhoz, hogy a végletekig packázzanak.

És vajon most a cikk végén lévő segítség! felkiáltást vegyük komolyan szerinted, La Vida Loca?

De megint csak: nem is ez volt előző hozzászólásom veleje (hadd gondoljam, h volt neki).

La Vida Loca # 2015.04.30. 19:28

Kedves majd,
szerintem nincs abban semminemű "balfékség", vagy "szervilizmus", ha valaki komolyan veszi azt, ami egy hatósági levélben, netán döntésben (most nem nézem vissza, pontosan miben is) szerepel. Az, hogy 2015-ben, Európa közepén, egy EU-tagállamban mégis előfordulhat, hogy a racionális cselekvés mégiscsak a kételkedés, és a hatósági javaslat figyelmen kívül hagyása, az legkevésbé sem róható fel egy Ráday-korú embernek.

(Külön tetszett az írásban, hogy a rossznyelvek szerint óránként többszázezres összegért dolgozó, a számlaadási kötelezettségéről néha (bizonyosan csak önhibáján kívüli okokból) megfeledkező sztárügyvéd azért rárepült az ügyre - Abszurdisztán, így szeretlek!)

majd # 2015.04.27. 17:29

Óh, de tök jó! Már megint nem jelent meg, amit írtam, és elküldtem. De most ismét leírom, bár biztos nem leszek annyira cizellált és frappáns.

Szóval: nem hogy meghatódni vagy elájulni nem kell és nem lehet, de engem kifejezetten bosszant, h szegény Kossuth-díjasunk sztorija tele van olyan elemekkel, amelyek az ő figyelmetlenségét és (bocsánat) balfékségét, szervilitását tűnik mutatni (pl. az önellenőrzés). Ha tévedek, akkor ez úton is elnézést kérek.

Egyébként meg semmi új nincs benne. Mindannyian tudjuk, hogy az egész herce-hurca kezdve a végkielégítések (és hasonló kifizetések) generálisan pofátlanná nyilvánításától a tiltakozások és perek arrogáns semmibevételén keresztül a nemzetközi nyomás hatására történt törvénymódosításig és annak végrehajtásáig a beültetett csapdákkal és időhúzásokkal - hát ez a pofátlan.

Erről már beszéltünk itt egyébként.

És tenni nem nagyon tudunk ellene. Legalábbis nekem nincs ötletem, hogy hatékonyan mit is és hogy is lehetne.

Sydney2000 # 2015.04.25. 16:03

ha esetleg még valaki idetévedne:

http://nol.hu/…-ero-1530185

nem semmi :-(

majd # 2015.04.10. 20:54

Unalmas vagyok, tudom, de megint csak csatlakozni vagy ismételni tudnék, és nem is ilyen jó megfogalmazásokban.

Valóban, öröm volt ide látogatni időről időre, nagyon üdítő emberekkel "beszélgetni" és közösen oldani meg dolgokat segítőkészséggel és önzetlenséggel stb. Mielőtt nagyon patetikussá válna, abbahagyom, de muszáj ismételni: nagyon köszönöm a konkrétumokon túl azt is, hogy lehet még ilyen mebereket akár "tömegesen" is találni.

M.

Abbey # 2015.04.10. 17:48

Nagyszerű, veled örülök:-))))!
Látjátok,végül csak megértük, hogy visszakapjuk a pénzünk (az átkozódást mellőzöm).
És akkor most bezár a bazár!? Én úgy emlékszem, hogy az ide látogató törzstagok ügye lezárult, egyedül Laikusról nincs hír, de ő talán más utat (önellenőrzést nyújtott be) jár mint mi.
További jókat kívánok mindannyiótoknak. A közös bajunktól eltekintve öröm volt veletek fórumozni.Lehet, hogy hiányozni fogtok............?

Aromo # 2015.04.10. 06:50

Jelentem megérkezett a pénzem! Nem szeretném szétoffolni a fórumot, de menten dalra is fakadtam: I feel good…


További napsütéses szép napot kívánok minden kedves fórumtársnak!

majd # 2015.04.09. 12:16

Énis üdvözöllek Aromo, és kis kesernyés mosollyal olvastam, hogy megtaláltad a nagy (és biztosan szuper) utazás után az akklimatizálódás leggyorsabb és legfájdalommentesebb módját.

Az optimizmus meg, ami kicseng a betűidből, szokatlanul üdítő. Ide kívánkozik az optimista és a pesszimista közti különbség egyik definíciója:

Optimista: Meg vagyok róla győződve, hogy amiben élünk, az az összes világok legjobbika!

Pesszimista: Nnna, pont ettől tartok én is.

Abbey # 2015.04.09. 06:33

Aromo, de jó, hogy jelentkeztél. Már tényleg nem tudtuk, mire vélni az eltűnésedet. Nem úgy "ismerünk", hogy zsebre teszed a lóvét és se kép, se hang. Mivel jó magyarként negatívra szocializálódtam, mindenféle bajt vizionáltam, de szerencsére "jó dolgodban" kerültél távol a napi sekélyes problémáktól. Holnap már péntek és akkor remélhetőleg ihaj-csuhaj!

Aromo # 2015.04.08. 12:29

Abbey, Majd, nagyon köszi az érdeklődést, megjöttem a nagy utazásból, már –már sínen is vagyok: bizony már én is a titokzatos megjelölésű „utalás alatt áll” kategóriába kerültem, itt már csak napok kérdése a dolog, de majd jelentek, úgy tűnik e hét péntek lesz a nagy nap.
Az a tapasztalatom, hogy a Habsburg-alapú, kommunizmust túlélt döcögő magyar közigazgatás bonyodalmas ugyan, de a végén mindig minden megoldódik. Csak feladni nem szabad útközben:-)
Azért húzódott a dolog, mert egy merész ötlettől vezérelve nem mondtam le a fellebbezési jogomról, sőt még kacérkodtam is a fellebbezés gondolatával, de aztán a családtagok józansága erősebb volt, úgyhogy csak beküldtem a 17-est a 15. nap után. Így közel 30 nap alatt- miközben én végre jó messze utaztam ebből a narancssárga ködből - , azt sikerült is feldolgozniuk. Még a reggel folyamán, amikor bekukkantottam az ügyfélkapun keresztül a bevallás állapotába egy kicsit megijedtem, hogy vajon mit jelenthet az a megjelölés, hogy a bevallás állapota „javítás alatt”, de röpke pár óra alatt sikerült telefonos segítséget kapni, és megnyugtattak, hogy ez a megjelölés csak azért szerepel, nehogy hamarabb induljon a kiutalás minthogy letelne a harminc nap. Gondoltam megosztom ezt az infot a közzel, hátha másnak is eszébe jut ebev szolgáltatásokat kukucskálni, meg ne ijedjen, a bevallás állapota „javítás alatt” kifejezés pont ugyanazt jelenti, mint az „utalás alatt” kifejezés, és ez így van jól.

majd # 2015.04.05. 21:22

Vége már lassan az ünnepnek, de azért hadd csatlakozzam.

És én is minden nap jövök, és ugyanazért, mint Abbey. Mikor most kinyitottam, azt mondtam magamnak: lüke vagy libuska, most nem utalhattak, még Aromonak sem, hisz bankszünet (is) van. De azért jöttem.

Szal Aromo, légy szíves, ne hagyj minket itt tudatlanul heverni!

És valóban, az okoktól eltekintve kellemes banda voltunk (vagyunk?). Sokan segítettek nekem is, és mindenkinek nagyon köszönöm én is.

M.

Abbey # 2015.04.04. 18:21

Csatlakozom Sydney által írottakhoz. Minden kedves főrumtársamnak kellemes és örömteli Húsvéti ünnepeket kívánok. Jó kis banda verődött itt össze, köszönet az együtt gondolkodásért, segítő tanácsaitokért.

Aromo! Ha még itt vagy tudasd lécci, hogy mi van veled. Minden nap idenézek abban a reményben, hogy jelzed,te is rendben megkaptad a pénzed.

Sydney2000 # 2015.04.04. 07:47

Mindenkinek szép ünnepeket!

A fórum szerencsére befejezi küldetését, azért szerencsére, mert talán már mindenkinek lezárult az ügye.

Köszönöm a segítő hozzászólásokat!

majd # 2015.03.31. 15:54

Hát ezt mondom én is! Amúgy meg örülök, hogy te is átkerültél az utaltak kategóriába :)

Aromoért viszont valóban kezdek aggódni - nem is reagál. Sokkot kaptál ennyi pénz láttán? Remélem, ez az oka.

Steve 73 # 2015.03.31. 15:13

Talán azért,mert itt az a célunk hogy mindenki hozzájusson a jogtalanul elvett pénzéhez.Aki előrébb járt az ügyben utat mutatott a többieknek...Hasznos információt osztott meg....és ez a lényeg.

majd # 2015.03.30. 08:40

Tényleg Aromo!!!!

Beleolvastam kényszerűségből egy másik fórumba, és csodálkozva tapasztaltam, hogy ott nem megosztják egymással a témával kapcsolatos gondolataikat, hanem elsősorban beszólogatnak egymásnak, másrészt meg ügyfeleket keresnek a drága ügyvédek. Nem az a cél, ami - úgy hiszem - nálunk, hogy infókat szerezzünk és segítsünk a másiknak is ugyanezzel.

Érthetetlen, majdnem sokkoló volt.

Úgyhogy értékeljük ezt a kis kialakult "baráti közösséget" :).

Abbey # 2015.03.20. 07:41

Nagyszerű, látod 30 napos türelem átutalást terem!
Szerintem a törzsközönségből már csak Aromo pénzét várjuk, annak is meg kell jönni a jövő héten.
Aromo! jelentkezz, ha van minek örülni.

Steve 73 # 2015.03.20. 05:53

Megérkezett!!!...és ezzel remélem le is zárult az egész ügy.
Szép lassan mindenkire sor kerül!!!

majd # 2015.03.17. 09:57

Új pénzek? Új packázások? Új határozatok?

majd # 2015.03.03. 17:40

Hurrá, Abbey! Örüljünk annak, hogy Veled sem toltak ki exktra módon (ahogy pl. Aromo levelével packáztak meg az én átutalásom indításával stb.)

Jelentem, én is itt vagyok, és érdeklődéssel olvasom, ha van mit.

Köszi Abbey, nagyon igyekszem javulni, de még mindig nincs hangom igazán. A család szt mutálok. A legidősebb unokám szt meg megint lent felejtettem a hangomat az autóban, nem lehet rámbízni fontos dolgokat. De meséljek nyugodtan suttogva, ő úgyis hallja.

Abbey # 2015.03.03. 09:05

És akkor felvirradt a NAP! Letelt a határidő (tegnap), s lőn reggel már a számlán is volt az összeg! Remélem a "gyümölcsöző" kapcsolatom a NAV-val ezennel lezárult. Valóban én sem érzek semmi elégtételt, megkönnyebbülést is csak azért, hogy nem kell tovább foglalkozni az üggyel.
Aromo, Steve és a többiek, akik read only üzemmódban , de itt vannak! Remélem nektek is megérkezik a pénzetek határidőben és nem kell további ügybonyolítással bajlódnotok. Figyelek ám, tessék beszámolni, ha van miről.
OFF: Majd! Hogy van a gégéd, remélem meggyógyult és tudsz már beszélni.

majd # 2015.02.26. 08:33

Steve, nem kérdés, a 30. napon átutalják. Akkor te is rendben vagy - ebben az ügybenSzuper!