jogutód vagy sem


cserebere2 # 2017.02.14. 12:38

Köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.02.14. 12:08

Nem.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.02.14. 12:08

Nem.

cserebere2 # 2017.02.14. 11:47

Tisztelt Fórumozók!
A tulajdonosváltás jogutódlásnak számít e és milyen tájékoztatási kötelezettsége van a munkáltatónak?
Minden dolgozó marad, a cég neve sem változik.
Kell e ilyenkor tájékoztatni a dolgozókat és miről?
Szép napot!

Kovács_Béla_Sándor # 2011.09.04. 21:09

jogilag milyen következményei vannak számunkra a tulajdonos váltásnak

Semmilyenek. A munkaviszonyban semmi nem változott.

turbinás # 2011.09.04. 19:49

Tisztelt K B S!
Bocsánat, ha érthetetlenül fogalmaztam.Jelenleg egy amerikai tulajdonú erőmű dolgozója vagyok. A munkáltatóm a ....kft. Az amerikai tulajdonos, képviselője tette, majd sorra vissza is vonta a már említett kijelentéseket. A jelenlegi helyzet szerint az amerikai eladja, egy magyar befektetői csoport MEGVÁSÁROLJA a kft-t, tehát tulajdonos váltás történik. A befektetői csoport képviselője mondta, hogy a tulajdonos váltás nem jogutódlás. Mi eddig úgy tudtuk jogutódként veszi át az erőművet. Bocsánat, de a jog útvesztőit mi nem ismerjük, ezért kérem a segítségét. A ktf neve is némileg változni fog. Az a lényeg, hogy nem tudjuk mi lesz most velünk, jogilag milyen következményei vannak számunkra a tulajdonos váltásnak, abban az esetben, ha az új tulajdonos újra akarja indítani az erőművet.Többnyire 30-35 éve itt dolgozó emberekről beszélünk, akik aggódnak a munkahelyükért.
Köszönöm a segítségét.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.09.03. 15:57

elenlegi munkáltatóm több hónapos huza-vona alatt először bejelentette, hogy megszünteti a céget
Azt akarod mondani, hogy az faszi, akit Főnöknek neveztek, bejelentette, hogy megszünteti a munkáltatódat, aki a cég.

mert van vevő, aki átveszi a céget, és tovább üzemelteti.
Tehát még csak a munkáltató személye sem változik. Senki sem lehet saját magának a jogutódja, ezt még felvetni és értelmetlen.

turbinás # 2011.09.03. 15:16

Tisztelt fórumozók!
Érdekes helyzet alakult ki a munkahelyemen: Jelenlegi munkáltatóm több hónapos huza-vona alatt először bejelentette, hogy megszünteti a céget, a dolgozóknak kifizeti a járandóságokat, végkielégítést stb. Aztán mégsem fizet, felszámolást kér maga ellen, aztán mégsem lesz felszámolás, mert van vevő, aki átveszi a céget, és tovább üzemelteti. Közben a beszállítók megunták, hogy ők sem kapják meg jogos járandóságukat, és csődeljárást kezdeményeztek a cégem ellen. A cégem csődvédelmet kért. A termelés május 5.-én leállt. A dolgozók "további értesítésig nem kötelesek bemenni a munkahelyükre",de átlag bért kapnak. Kaptak júniusig, azóta semmit. Az új tulajdonos/-ok, mert befektetői csoport/ nem tudja újra indítani a termelést, mert a hivatal engedélyére kell várnia immár 4 HÓNAPJA! Most tartott egy tájékoztatót, mi szerint Ő foglalkoztatni akar bennünket, Ő nem jogutód, mert "csak" tulajdonos váltás történt. Tehát -szerinte- marad a munkaszerződésünk,fizetésünk, kollektív szerződés stb. Újra akarja indítani a termelést.Viszont jelezte, hogy sok mindenben változást akar. Pl: változhatnak munka körök, a munka idő 8 órás munkarendről 12 órásra stb. Nagyon "lazán" értelmezi a törvényeket.
Kérem a segítsenek: Most jogutód vagy sem? Mire kötelezi az új tulajdonost a törvény? Ebben a lehetetlen helyzetben mire kell különösen oda figyelnünk? Mit tehet velünk, és mit nem az új tulajdonos?
Segítségüket köszönöm