munkaidőkedvezmény tanulmányi szerződés nélkül


the big cat # 2004.10.04. 16:43

Igen, így van, de a szakdolgozat elkészítésére ott van 10 nap, amit erre nyugodtan fel lehet használni.

Martina # 2004.10.04. 10:40

Államvizsgára való felkészülésnél mi a helyzet? Akkor is csak 3+1 nap fizetés nélküli szabadság jár?
Martina

the big cat # 2004.10.04. 08:11

Szóval akkor:

  1. Az iskolai foglalkozások idejére (tehát nem egész napokra, ha mondjuk csak 2 óra az egész) fizetetlen igazolt távollét jár.
  2. Vizsgánként 3 nap fizetetlen tanulmányi szabadság+ a vizsga napja jár. ha egy napon több vizsga van, úgy azokra csak összesen 1 nap jár. (tehát nem 4 jár vizsgánként)
  3. Jár még a szakdolgozat elkészítésre a lent ismertetett tanulmányi szabadság.
  4. A munkavállónak előzetesen bejelentési kötelezettsége, utólágosan pedig igazolási kötelezettsége van a tanulmánynal kapcsolatos távolléteket illetően.
  5. A munkáltatónak nincs mérlegelési joga a távollétek biztosítását illetően, és azok ütemezésébe sincs beleszólása, köteles a bejelentést tudomásul venni, a dolgozónak engedélyt nem kell kérni, így engedéylt a munkáltató nem is adhat.

Célszerű azonban megbeszélni előre, hogy ne maradjon rossz szájíz.

Pfifferling # 2004.10.04. 07:34

Vizsganaponként vizsganappal együtt 4 nap szabadidő jár, fizetés nélkül. Részletek alább.

Mt. 115. § (1) Az iskolai rendszerű képzésben
részt vevő munkavállaló részére a munkáltató köteles a tanulmányok folytatásához szükséges szabadidőt biztosítani.
(2) A szabadidő mértékét a munkáltató az oktatási intézmény által kibocsátott, a kötelező iskolai foglalkozás és szakmai gyakorlat időtartamáról szóló igazolásnak megfelelően állapítja meg.
(3) A (2) bekezdésben foglaltakon túl a munkáltató vizsgánként - ha egy vizsganapon a munkavállalónak több vizsgatárgyból kell vizsgáznia, vizsgatárgyanként -, a vizsga napját is beszámítva négy munkanap szabadidőt köteles biztosítani. Vizsgának az oktatási intézmény által meghatározott számonkérés minősül.
(4) A diplomamunka (szak- és évfolyamdolgozat) elkészítéséhez a munkáltató tíz munkanap szabadidőt köteles biztosítani.
(6) A (3)-(4) bekezdésben meghatározott szabadidőt a munkáltató a munkavállaló kérésének megfelelően köteles biztosítani.

homer # 2004.10.03. 18:55

Ki tudja, hogy jár-e munkaidőkedvezmény felsőfokú alapképzésben ( levelező ) részt vevő munkavállaló számára, ha nem köt a munkáltatóval tanulmányi szerződést? Sejtésem szerint fizetés nélküli szabadság kötelezően jár, de nem vagyok biztos a dolgomban.
Igen vagy nem, mennyi és milyen feltételekkel?