Fellebbezés, elévülési idő


sysy73 # 2004.10.07. 06:05

Tegnap beszéltem az ügyvédnővel, aki segített nekem .
Õ azt mondta, hogy valóban lehet majd később is folytatni. Jól értettem a bírónőt.

Most mivel nem fellebbezek, lezárják az ügyet, de 3 éven belül , vagyis az elévülési időn belül lehet újra indítani a dolgot.

Szakbarbár # 2004.10.06. 19:35

Ha megvolt a lehetőséged, hogy eldöntsd, 3 éven belül mikor perelsz, mert hiányzott az erre vonatkozó tájékoztatás. Akkor kellett volna jobban meggondolni, hogy mi a fontosabb: hamar megnyerni a pert és kellemetlenségeknek kitenni magát a férjednek, vagy kivárni, hogy hátha ő is lelép és akkor nincs gond, csak később juttok a pénzetekhez. Te tudod, hogy miért az elsőt választottad.
Nem tudok róla, hogy létezne olyan, hogy szüneteltetni egy pert.
Kizártnak tartom, hogy a munkáltató látva, hogy elmulasztottad a határidőt és esélyed sincs a folytatásra, bármibe is belemenne. Neki ez volt a legjobb megoldás.

sysy73 # 2004.10.06. 09:46

Az a meglepő számomra, hogy a bíróság épp azzal utasította el a keresetem, mert két címet is megadtam...azért tudták, hogy melyik címre kell küldeni a példányokat ...S ráadásul úgy küldték el, hogy felhívtam Õket telefonon és azt mondták, hogy fax-on küldjek át egy kérvényt, miszerint szüneteltetni szeretném az ügyet . Akkor még nem volt elküldve a cég részére a keresetem 1 példányban, utána meg elküldték.

sysy73 # 2004.10.06. 05:44

A határidőket eddig tartottam, csak most nem szeretnék fellebbezési időn belül adatot szolgáltatni, mert amit én leírok, azt ugye 3 pld-ban kell elküldenem, egy rögtön megy a cégnek is ...
Ha nincs lehetőségem visszavonni és majd később folytatni, akkor próbálok a céggel egyezkedni.
Mert elég hülyén jött ki, hogy most még a férjemnek kell cikinek éreznie a dolgot, úgy néznek rá,mint a véres rongyra :(
Nem tudtam, hogy a bíróság már úgy elküldi a keresetlevelem példányait, hogy még nem is érkezett be hiánytalanul minden.

Szakbarbár # 2004.10.05. 18:03

Hogy így, belekezdés után ha nem tartottál egy határidőt, mennyire úszott el a hajó, azt egy ügyvéd tudná igazán megmondani miután átnézi a papírokat. Tényleg érdemes néha rászánni egy kis időt és pénzt.

Az biztos, hogy ha hiányzott a jogorvoslatról való tájékoztatás, akkor 3 éven belül bármikor elkezdhettél volna pereskedni, megvárhattad volna, míg a férjed már nem dolgozik ott.
De ha őt mondvacsinált okkal kiraknák emiatt, akkor ő is mehet a bíróságra.

sysy73 # 2004.10.05. 17:37

Nem lehet visszavonni a dolgot ? S majd egyszer később újra indítani ?
Vagy nem lehet így játszani ?
Nincs semmi lehetőségem, hogy most megszűntetni az ügyet , ezáltal a cég is megnyugodna és majd egyszer 1-2 éven belül újra indítanám az ügyet.

Nem kellett volna így elsietnem a dolgot.
Késő bánat ???

sysy73 # 2004.10.05. 17:30

Szia !

Köszönöm ismét a segítséged. Volt ügyvédi segítségem, amikor beadtam a keresetem hiánypótlásra szólítottak fel, elküldtem a hiánypótlást is , de mivel van a cégnek központja, meg van a telephelye, ahol dolgoztam, így mindkét címet megírtam .

Tudom, hogy nyert ügyem lett volna, de mivel nem szeretném a férjem kirúgatni, ezért most emiatt nem élek a fellebbezéssel.
Sarokba vagyok szorítva :(((

Abban bíztam, hogy mivel kértem , hogy szüneteltessék fél évre az ügyet, ráérek később is lépni ezügyben.
Nem gondoltam, hogy rögtön elküldik a cégnek, abban biztam, hogy akkor küldik majd csak el, ha már a bíróságra benyújtottam a keresetem teljes egészében hiánytalanul.

Köszi mégegyszer a segítséget ...bár kissé elszomorodtam , bíztam a 3 éves elévülési időben , szüneteltetésben .

Szakbarbár # 2004.10.05. 16:38

A felmondásban ha a jogorvoslatról való tájékoztatás (hogy a kézvezvételtől számított 30 napon belül bírósághoz fordulhatsz) elmarad, akkor tényleg az van, hogy az általános elévülési időn belül perelhetsz. Ha ennek ellenére beadtad (időben) a keresetet, akkor utána már a megadott határidőket kell tartani, mert az már egy folyamatban lévő eljárás, nem lehet olyat játszani, hogy egyszer az egyik határidő tetszik, másszor meg a másik.

Azzal, amit korábban leírtál, hogy hogyan szüntették meg a munkaviszonyodat rendkívülivel, nyert ügyed lett volna a bíróságon, csak egy kicsit kellett volna költeni ügyvédre, most meg látod, mi lett belőle, hogy egyedül próbálkoztál. Kizárt dolognak tartom, hogy azért utasítanának el egy keresetet, mert nem tudják értelmezni. Valami nagy sületlenséget írhattál vagy másról van szó.

sysy73 # 2004.10.05. 14:14

Sziasztok !

Megint segítséget szeretnék kérni Tőletek. Elindítottam a munkaügyi peremet, hiánypótlásra szólítottak fel, aminek részben tettem eleget . Ill. nem tudták hogy értelmezni a cég címeit. Leírtam a cég központi cimét és azt a helyet is, ahol magát én a munkakörömet elláttam. S mivel nem tudták értelmezni, így elutasították a keresetem , 30 napos fellebbezési idővel.
Igen ám, de mint tudjátok mi a férjemmel egy munkahelyen dolgozunk (tunk) a férjem még a mai napig is ott dolgozik. Ma az igazgató felhívatta, kezébe volt az én összes keresetpapírom, minden, amit a bíróságra elküldtem .
A férjem azt mondta, hogy meg van szüntetve az ügy, nem lépek tovább . Viszont én nem így gondolom, 3 éves elévülési időn belül szeretnék lépni, amennyiben már a férjem nem dolgozik a cégnél.
S most ezügyben kérnék tanácsot, hogy ha 30 napos fellebbezési időt adtak, s ha nem teszek eleget a hiánypótlásnak, akkor végleg elutasítanak ? Többet a 3 éven belül nem léphetek ??
Most semmiképp nem adhatom be a hiánypótlást, mert akkor azt is megküldik a cégnek és akkor a férjem meg repül a melóhelyéről, ezt meg nyilván nem szeretném. De azért a későbbiekben szeretném újra elindítani az ügyet.
Beszéltem a bírónővel, azt mondta, hogy ha a felmondásomban nincs olyan, hogy 30 napon belül kell a bírósághoz fordulnom, akkor érvényes a 3 éves elévülési idő.
Kérdés, hogy ha elindítottam az ügyet, de elutasítottak és fellebbezési időt kaptam, s ha 30 napon belül nem teszek eleget, akkor buktam az egészet ? Többet nem léphetek ezügyben ?
Bocsi, hogy túl hosszú voltam .
Minden segítséget előre is köszönök .

Üdv.

Sysy