közalkalkalmazotti jogviszony számítása besoroláshoz


Odriska # 2012.09.25. 15:53

De jól vitték fel az adatokat.
Abból adódik az eltérés, hogy a tört napok 91 napra jött ki. Ezt át váltotta a program 3 hónapra és 1 napra. Igy jött ki a munkaviszony kezdete 1988. december 31-re. Az ellenőrzés azt írta, hogy a program tévesen 30 nappal számolt egy hónapot.
Az IMI különben úgy számol ahogy először leírtad a kieső idővel nem foglalkozik.
Arra lennék kiváncsi, hogy milyen jogszabályban van leirva a számítás módja.

Lyonee # 2012.09.24. 14:09

Az 1. munkaviszony és az utolsó munkaviszony kötése közötti munkaviszonyok idejét össze kell adni ha nem volt folyamatos a jogviszony, és ki kell vonni az utolsó munkába állás időpontjából, a kapott dátum lesz a besorolás kezdőideje az új munkáltatónál való számításnál. Így könnyen meg lehet állapítani, hogy melyik fiz. fokozatba kell besorolni, mert egyetlen folyamatos jogviszonyként funkciónál de csak a besorolás szempontjából.
A munkaviszony alatt a besorolásnál figyelembe vehető jogviszonyokat értem.

"Ők úgy számoltak, hogy a kieső időmet hozzá adták az eredeti munkaviszonyom kezdetéhez."
Ha csak ez az egy kieső időd volt, akkor helyesen jártam el a felülvizsgálatnál, de ezt te is kiszámolhatod. Ugyanazt adja eredményül, mint a fenti leírás szerinti eljárás. Az IMI is így számolt, ezek szerint nem jól vitték fel az adatokat.

Odriska # 2012.09.24. 09:04

1987. szeptember 1-én kezdtem el dolgozni. Összesen 1 év 4 hónap és 2 nap kieső időm van a közalkalmazotti besoroláshoz. Ekkor munkanélküli voltam.
Amikor 2004. március 1-én elhelyezkedtem akkor az IMI programba berögzitettük a besorolásomhoz elfogadható időket. 1987. szeptember 1-től 2002. október 29-ig. Ez több munkaviszonyból tevődik össze. Mivel több tört hónap volt. Ezért a program a munkaviszonyom kezdetét 1988. december 31-re hozta ki.
Az idei évben ellenőrzést tartottak a munkáltatómnál és megállapitották, hogy rosszul soroltak be. Ők úgy számoltak, hogy a kieső időmet hozzá adták az eredeti munkaviszonyom kezdetéhez.
Megszeretném kérdezni, hogy milyen jogszabályban van leírva az, hogy ilyen esetben melyik módszert kell alkalmazni, illetve az ellenőrzési osztály milyen alapon bírálhatja felül egy országosan használt program számítását.