végkielégítés


Dreamer3 # 2014.10.27. 09:58

Kedves Ügyvéd Úr!

Munkahelyemet megvásárolta az állam. A Cégbíróságnál a céget megszűntnek nyilvánították és „jogutód feltüntetése nélkül” elrendelték a cég törlését.
Október 14-én új munkaköri leírásokat kaptunk és 2 hetet annak eldöntésére, hogy vállaljuk-e csökkentett (81,8%) munkabérrel korábbi feladataink ellátását.
Nekem a munkaköri leírásban a munkavégzés helyének a korábbi munkahelyet jelölték meg, a feladat ellátásában viszont olyan feladatok vannak feltüntetve, aminek ellátásához minden nap Budapesten kellene tartózkodnom, ami napi szinten több, mint 4 óra utazást igényelne.
Szóban arról tájékoztattak bennünket, hogy aki nem fogadja el a közalkalmazotti kinevezést, végkielégítést kap, a szabadságok megváltását, illetve a felmondási időnek a felét fizetik ki. Kérdéseim
A felmondási időnek miért csak a fele jár?
Visszautasíthatom-e a kinevezést azzal, hogy nem tudok naponta több száz kilométert utazni?

Előre is nagyon szépen köszönöm válaszát.

ObudaFan # 2014.10.21. 18:06

Egyébként közalkalmazottaknál van hasonló szabály, de az sem teljesen így szól.

ObudaFan # 2014.10.21. 18:03

A munkaszerződésben szereplő munkakör módosításához szükséges a munkaválalló hozzájárulása. Ha nem adja meg a munkavállaló, akkor sincs ilyen következménye, legfeljebb felmondhatja a munkáltató a munkaviszonyt, de jár a végkielégítés.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.10.21. 15:17

Nincs ilyen összefüggés.

palankin # 2014.10.21. 07:14

Tisztelt Fórumozók!

Az alábbi témában szeretnék tanácsot kérni. 7 éve dolgozom egy utazási irodában, mint utazási ügyintéző. Az iroda tevékenységét a vezetőség saját kérésre hamarosan töröltetni fogja. Tudomásom szerint ebben az esetben rendes felmondás esetén két havi végkielégítés illeti meg a dolgozót. Azonban ugyanabban a helyiségben egy kávézót terveznek nyitni a közeljövőben és lehetőségként felmerült hogy ott más munkakörben tovább foglalkoztatnának. A kérdésem ezzel kapcsolatosan, hogy amennyiben a felajánlott más munkalehetőséget nem fogadom el a végkielégítés sem illet meg?