Orvosi papírok átadása üzemi baleset esetén


katalinkatalin # 2015.04.22. 20:03

Elküldtem.

katalinkatalin # 2015.04.22. 17:56

Hogyan lehet itt privátban írni? Csak egy kettőskeresztet látok, de rákattintva nem jön ki e-mail cím.

katalinkatalin # 2015.04.22. 16:22

Köszönöm az eddigieket. A kérdésem teljesen tárgytalanná vált...sajna. Nem a felmerült, számlás költségeim megfizetését választottam, hanem a munkahelyem megmaradását. Más alternatívát nem láttam. Muszáj vagyok megbékélni, hogy egy halom pénzt veszítettem. Viszont van munkám, amit szeretek. A mérleg erre dőlt. Rendes a munkáltatóm, de a kártérítésem tekintetében, nem partnerek. Mondjuk jog ide, jog oda, de ugye ez érthető. Nem fogok harcolni. Korábban egy kompetens ember rossz információt adott át írásban és szóban a kártérítési lehetőségeimmel kapcsolatosan. Ha ezt nem teszi vagy nem így teszi, akkor most jobb helyzetben lennék. Tanulópénznek veszem. Dolgozom, tudok dolgozni és ez a fontos. Inkább ezzel foglalkozom, mint a dühvel.
Szép napot mindenkinek.

wers # 2015.04.22. 06:53

Orvosi papírokat munkáltatónak? Max az üzemorvosnak. Még a sima mukaalkamasságira is csak annyit ír, hogy alkamas.

katalinkatalin # 2015.04.21. 18:23

Köszönöm. Megértettem.
(Azért mint tudjuk, sok esetben más a jog és más a gyakorlatban való alkalmazás. Pl. állásinterjún sem kérdezhetnek erről-arról, de mégis megkérdezik, aztán nem veszik fel az illetőt.)
Az igaz, hogy nagyon toleráns és normális munkáltatóm van. Az is igaz, eddig mindent meg tudtam velük beszélni.
A jobb érthetőség kedvéért: az egyik orvos, az üzemi balesetem után téves diagnózist írt le egy ambuláns lapra és hivatkozott egy korábban történt mozgásszervi betegségre. Ez a téves diagnózis egy gyógyíthatatlanságot jelöl és folyamatosan és gyorsan romló állapotot. A korábbi mozgásszervi történést sem úgy írta le, hogy vagy 1 napig tartott és régen volt már, hanem krónikusnak jelölte, ami szintén nem igaz. Ha régi tünetem krónikus lett volna, az kiválthatja ezt a tévedésből adott diagnózist. Elmentem másik dokihoz és a sok vizsgálat után kiderült, tényleg nincs ilyen súlyos betegségem. Igaz nem írta le, hogy ilyen nincs, de az ambuláns lapon ő már nem is sorolta fel a dg-k közé, csak az alátámasztott dg-ket. Szóval ezért nem szerettem volna, ha a munkáltatóm azt olvassa, hogy mindig is volt folyamatosan mozgásszervi betegségem és jelenleg is súlyos beteg vagyok. Egyik sem igaz és ez az orvosi tévedés, ha napvilágra kerül, akkor eléggé befolyásolja a munkámat. Az az igazság, szeretem amit csinálok. Nekem találták ki ezt a munkakört (ahogy szokták mondani), amiben dolgozom. Ráadásul, még a kolléganőim is rendesek. Nem szeretném elveszíteni ezt a konkrét helyet egy orvosi baklövés miatt.
Rövidesen kiderül, mit gondol a munkáltatóm a papírjaimról.
Tényleg köszönöm az eddigi válaszait és nem aggódom tovább. Szép napot.

katalinkatalin # 2015.04.21. 15:46

Köszönöm szépen a választ.
Akkor ezek szerint minden előzményt is fog látni a munkáltatóm, sajna. A magántitokhoz való jogomról (nem biztos, hogy ez a legjobb kifejezés erre) le kell mondanom az esetemben. Most mondhatjuk azt, ne adjam be a költségelszámolást és akkor nem kell benyújtanom az orvosi papírokat, de nagyon sok kiadásom volt a balesetemmel kapcsolatosan.
Ez van! Még egyszer köszönöm a választ.

katalinkatalin # 2015.04.20. 20:51

Üdv! Tudna nekem válaszolni valaki a kérdésemre, hogy a munkahelyi balesettel összefüggésben írt összes orvosi papírokat (életem előzményeit is tartalmazzák) át kell-e adnom a munkáltatómnak vagy nem vagyok ezt köteles megtenni? Köszönöm szépen.

katalinkatalin # 2015.04.19. 15:01

Üdvözletem!
Az elismert munkahelyi balesetemről a kórházi zárójelentést lefénymásolták és elküldték az illetékesnek. Érdeklődnék, hogy a többi - e balesetemmel kapcsolatos, de életem előzményeit! is tartalmazó - különböző ambuláns lapokat kérésre oda kell-e adnom a kárigénnyel foglalkozónak vagy nem muszáj és hátrányom sem lehet belőle? Vagy csak azokat kell? átadnom, ahol gyógyszereket is alkalmaztak, javasoltak, mivel ezeket felsorolom a kárigényemben? Viszont vannak terápiás szerek, amik vagy szerepelnek az ambuláns lapokon, de csak helyettes készítményt kaptam és ennek a neve nem szerepel rajta vagy szóban javasolták és nem tudom, hogy leadminisztrálták-e vagy sem. Köszönöm előre is a választ.