tavalyi szabi kifizetése


kaszácska # 2005.06.10. 19:05

Karika!

Nagyon szépen köszönöm neked!!!

Mindenkinek köszönöm szépen!
Nagyon jó fejek vagyok, már másodszorra vettem igénybe ezt a segítség kérési lehetőséget, és most sem csalódtam!

Köszi

Kaszácska

Karika # 2005.06.10. 18:58

Helló Kaszácska!

Bemásolom az Mt. (1992. évi XXII. tv.)vonatkozó szakaszát:

136. § (1) A munkavállaló munkaviszonya megszűnésekor, illetőleg sorkatonai vagy polgári szolgálatra történő behívásakor, ha a munkáltatónál eltöltött idővel arányos szabadságot nem kapta meg, azt pénzben kell megváltani. Egyéb esetben a szabadságot pénzben megváltani nem lehet; ettől érvényesen eltérni nem lehet.

kaszácska # 2005.06.10. 18:29

Köszi Big Cat!

Ezt akartam olvasni, megnyugtattál! :)
Szeretném, ha leírnád, hogy melyik törvényben, melyik paragrafus alatt van ez leírva, mert szeretnék konkrétumokkal előállni hétfőn a főnököm elé.

Köszi

Kaszácska

the big cat # 2005.06.10. 18:14

A munak törvénykönyve szerint a ki nem adotta időarányos szabadságot a munakviszon ymegszűnésekor meg kell váltani. van mondjuk évi 22 napod+6 napot áthoztál, így az időraányos szabadságod, ha a munakviszonyod a 6. hónap végén szűnik meg 11+6 nap, 1-et korábban kivettél, most kiadott 10-et, 5-öt köteles megváltani.

Az ígérete egyébként, hogy kifizeti a tavalyi szabit, ha nem mondtál volna föl törvényesen kivitelezhetetlen, mivel a szabdságot a munakviszon megszűnését kivévepénzben megváltani nem lehet, ettől törvényesen eltérni nem lehet.

kaszácska # 2005.06.10. 18:05

Szia Szakbarbár!

Köszi a választ.
Tavalyról 6 napom maradt. Idén még csak 1 napot vettem ki, ami ez évből lett levéve.
Azt igéri fél éve, hogy kifizeti a tavalyit, de ez nem történt meg, és most el akarja sumákolni.

Az lenne a kérésem, hogy írd meg, melyik az a törvény ami ezzel foglalkozik, amire hivatkozni tudok, hogy ő ezt köteles kifizetni. Ha jól tudom 3 évig még nem évül el ez a dolog.

Köszi

K

Szakbarbár # 2005.06.10. 17:19

A tavalyi szabit tavaly kellett volna kiadni. Ha tavaly nem sikerült - ami jogellenes, mert a következő év közepéig való átvitel csak olyan szélsőséges esetben lehetséges, ami szinte nincs is - akkor év elején először a tavalyit adta ki, tehát az már nincs.
Az ideinek a megváltásával meg már csak nincs problémája.

kaszácska # 2005.06.10. 17:06

Sziasztok!

Előre is köszi, hogy megpróbáltok hasznos tanácsokkal ellátni, rám fér. :)

Jelenleg a felmondási időm töltöm, amiből már csak 2 hét van vissza.
Ezt már megkaptam szabinak, hogy ne kelljen a munkaadómnak kifizetnie.
Ma szóba hoztam hogy fizesse ki a tavalyról megmaradt 6 nap szabit, amit már január óta igérget, de úgy csinált, mintha nem is tudna róla. Nem akarja kifizetni.
Kérlek segítsetek, hogy milyen törvényre hivatkozhatok, és milyen hivatalos szöveggel kérjem ezt írásban, hogy ne bukjam el a pénzt, ami jár nekem.

Köszi mindenkinek!

kaszácska