csalárd ajánlat


kispali2 # 2005.06.15. 11:00

Nem zárult le!
A reakciót egyébként köszönöm nagyon.
Éppenhogy az volt, hogy mindent együtt, egypapíron akartak, és utólag a fizetést, és persze utólagos (számomra legalább is) ~slusszpoénokkal, pl. hogy "há-háá, ez bruttó összeg pajtikám, majd csak ennyit-annyit kapsz".
Az egész keresetnek ez csak egy morzsányi tétele volt, és jóideje ki nem fizetett félhavi kereset, amit kifizettek, persze úgy bemutatva az egészet, hogy a munkáltató 'Rendesügyvédje' méég a munkáltatót is rábeszéli, hogy ezt a nyilvánvaló tételt fizesse ki, ... éshogyakkor már én is bízzak benne, meg-hogy-szinte valójában szinte nekem dolgozik.

Amit egyébként főként kérdezni szerettem volna, (köszönve az egyezkedési tanácsokat, a ~'szeletelését' a dolognak,)
az az, hogy ha ilyen ~lódítósdi ajánlatot tesz egy ügyvéd, ráadásul az első tárgyalásra beküldötten írásban, ami igazolható, hogy valótlanságon alapul (mert amit megfizetettnek állít, azt el sem küldték akkor) - na azért elmarasztalható-e, s ezt a (számomra) csalárd ajánlatnak tűnő hamiskás alkufelhívást értékeli-e a bírósáűg?
Köszönöm, ha erre is váalszolnátok.
Köszönet.

szajbertattila # 2005.06.14. 18:05

bocs, most látom, hogy már lezárult az ügy ... jól tetted, hogy csak akkor mentél bele a per megszüntetésébe, amikor megkaptad a pénzt ...

szajbertattila # 2005.06.14. 18:03

a sorrend nagyon fontos: először állapodjatok, meg, amelyben leírja a munkáltatód, hogy mennyi követelést ismer el, te leírod, hogy más követelésed nincs, majd az aláírással egyidejűleg fizessen ki, és te pedig átadod a részére a bírósági kérelmet, amiben kijelented, hogy a keresettől elállsz, és kéred, hogy a bíróság szüntesse meg a pert szüntesse meg. Ha az első tárgyalás érdemi volt - tehát a bíróság belement az ügy részleteinek a tárgyalásába, akkor az elálláshoz kell a munkáltatód hozzájárulása is. És hogy biztos legyen a dolgában, megmondod neki, hogy vigye be ő a papírokat a bíróságra. Azonban minden papírból, amit aláírtál legyen példányod - kölönösen a megéállapodásból.

kispali2 # 2005.06.14. 17:27

Kérdezni szeretém a következőt, köszönve, ha válaszoltok:
Munakügyi per során, melynek tárgya részben elmaradt járandóságok megfizetése, ha az első tárgyalásra el nem jövő, de 'befaxoló' alperesi képviselő faxon kimenti magát, és ajánlatot tesz, hogy X összeget Y jogcímen elismer, és megfizetett, s amennyiben a pertől a felperes eláll, nem kér érvényesíteni munkadíjat felperessel szemben,
úgy,
ha utóbb kiderül, hogy az az összeg egyáltalán nem volt megfizetve az első tárgyaláskor, és később is csak az első tárgyalási jkv. kézhezvétele napján utalta,
nos ez kifigásolható-e, vagy ez a szokásos (-an elfogadott) ~'mozgástér' része ?

Azért kérdem, mert ha elfogadtam volna, s visszavonom a pert, gondolom újra már nem indíthatom, ... és persze egyáltalán nem biztos, hogy akkor is készségesen utalták volna, és ... egyábként meg azért ez mégiscsak egy elég jól kimutatható ... hát legalább is valótlan közlés, belehabarva egy kb. egyezségi ajánlatba, olyanba, ahonnan talán nincsen visszaút.

Ilyen esetben a bíróság ilyesmivel törődik egyébként, vagy ez nagyon mellékzöngének hat?

Kérem szépen, ha pár sorban írnátok rá.
Köszönet.