internet hátralék, nem m?ködô inertnet


Pjotr # 2006.08.07. 07:28

A szerződésben benne kellet, hogy legyen az összeg...

nutria # 2006.08.07. 05:35

A szerződésben ez nincs benne. Legalább is én nem tudtam kiolvasni belőle. Egy hétkoznapi szerződés amit ott a helyszínen elém raktak. Mivel
nagyvonalakban átolvastam nekem a helyszínen nem tünt fel hogy a havi díj nem 4600,- Ft .
Azóta próbáltam többször is átolvasni,de mivel jogi szöveg bevallom nem értem.

Sasfioka # 2006.08.04. 19:12

De a szerződésben mi szerepel???

SF

nutria # 2006.08.04. 09:33

Fontos lenne a segítség nekünk is. Szegeden megrendeltük az Internet szolgáltatás tavaj. A számlázáskor lepődtem meg mert én nem erre az Összegre kötöttem szerződést. Az akcióból azt vettem le hogy, havonta kell 4600,- Ft ot fizetni. A számlán pedig 4600- Ft kedvezmény szerepelt 1 alkalommal. Majd havi 10e. Ft .Ezt én fizetni nem tudtam és kértem, hogy a szolgáltatást szüntessék meg. Ezt azonban nem lehetett mert 1 éves szerződés volt és a helyzet most végrehajtás ami az 1 keresetből élő családomat teljesen tönkre teszi. Ki tud segíteni. Előre is köszönöm.

péterapó # 2006.07.24. 06:48

A teljesítés lehetetlenné válása

Ptk. 312. § (1) Ha a teljesítés olyan okból vált lehetetlenné, amelyért egyik fél sem felelős, a szerződés megszűnik.

A teljesítés lehetetlenné válásáról tudomást szerző fél haladéktalanul köteles erről a másik felet értesíteni. ....

.(2) Ha a teljesítés olyan okból vált lehetetlenné, amelyért a kötelezett felelős, a jogosult a teljesítés elmaradása miatt kártérítést követelhet.
(3) Ha a teljesítés olyan okból vált lehetetlenné, amelyért a jogosult felelős, a kötelezett szabadul tartozása alól, és követelheti kárának megtérítését.
(4) Ha a vagylagos szolgáltatások közül valamelyiknek a teljesítése lehetetlenné válik, a szerződés a többi szolgáltatásra korlátozódik.


Polgár légy, ne alattvaló!

Leiaa # 2006.07.13. 16:04

csufi: most már van 10 tanúm, felének a cég maga mondta fel a szerződését, mert elismerte, hogynem tudja teljesíteni a szolg.-t, másik fele megfenyegette és azért mondta fel nekik... harmadik fele mint mi, azóta sem fizet.
van már elég sok anyag: levelek, kinyomtatott nyilvános fórumnyilatkozatok (a szolg. elismerésével,hogy ócska a nete), plussz egy fogy.védelmi vizsgálati feljelentés.
na ennyi, majd megírom mi lett a vége..

csufi99 # 2006.07.12. 21:37

Hát sok sikert!
A szolgáltatóval ezek szerint nem lehet megyegyezni, közösen sem. Ha igazán jó a cég, ad a hírnevére annyit, hogy nem járatja le magát ilyen ügyekkel. :) Inkább megoldja a problémákat..,ám a szerződés köt beneteket is, nehéz ügy lesz.

Leiaa # 2006.07.12. 09:51

csufi: köszi az infót:) jelenleg ott tartok,hogy kikerestem a HIF erre vonatkozó passzusait és klassz kis beadványt kerekítettem két hasonlóan járt előfizetővel egyetemben.
az internetszolg. saját fórumán egyébként csak arról van szó már máséfl éve,hogy nem megy net..hibás..szünetel stb. 50 előfizető publikus véleménye sem semmi... szerintem.
csúnya módon lehet, hogy jövök hátulról, mert a kormányrendeletnek sokban nem felel meg az előfizetői szerződés és az ügyfélszolgálati eljárás sem (ez utóbbi nagyon nem műkszik a mai napig..sőt a fórumon a szolg. lazán elismerte, hogy ez így van).
remélem ennyivel azért jutok vmire...ha nem akkor kénytelen leszek fizetni.

csufi99 # 2006.07.11. 20:33

Soknak volt már ügye...
Nekem maga a végrehajtó cég tisztességesen eljáró munkatársa ajánlotta, figyelmeztetett, mindig nekem kell bizonyítani mindent, hiába mondja a szolgálató, mondjuk lemondáskor, minden beszélgetést hangszalagon rögzít... minek, utána nem használja fel.
Azóta, ha bármi baj lenne, csak ajánlott levelekben jeleznék, az e-mail- ki tudja vagy elment vagy nem, vagy elolvasták, vagy nem.
Nekem szerencsém volt, pedig a végrehajtó cég nyaggatott egy pitiáner tétel miatt, végül már a szolgáltató is kérte legalább a felét fizessem már be, nem voltam hajlandó, s megírtam egy ekkora szolgáltató ne járassa le magát azzal, hogy emberek tucatjait szívatja kisebb összegekkel, melyet töbnyire be is fizetnek, azt gondolva, nem tehetnek mást. No hozzám azóta nem szóltak... Szerencsém volt, az is, meg igazam, de nem mindig, sőt az ritkán győz..
Ez kemény menet lesz...Remélhetőleg a másik félnek is kell bizonyítania valamit....

Leiaa # 2006.07.11. 17:53

mi most megyünk a bíróságra, mert a tavalyi internetszolgáltatónk...nem igen szolgáltatta az internetet...többször jeleztük neki mail-ben, fórumában (ez még él most is..vissza lehet olvasni) sőt telefonon is hogy napokig nem működik a net egyáltalán... javítottak rajta, aztán pár nap múlva megint nem ment..
ezért le akartuk mondani, dehát ott volt a két éves hűségnyilatkozat (jó biznisz ez nekik) . most ugye jött a számla... bírósági idézés stb.
kell lenni vmi szabálynak arra, hogyha én előfizetek egy szolgáltatásra, akkor ha nincs szolgáltatás, akkor miért várnak érte fizetséget?????
jelenleg ott tartunk,hogy 10 ember is jön tanúskodni,hgoy nem működött a net... mit lehet még tenni???
köszönöm a válaszokat..sürgős lenne a segítség..

pixel # 2005.05.01. 20:07

Ha a szolgáltatást a rajtad kívül álló okok miatt nem tudod igénybe venni, hát igen görény szolgáltató aki ezért bármilyen eljárást indít.
Egyébként technikai akadályok miatt nem tudtad igénybe venni a szolgáltatást.
Vagyis a matáv leszerelt. A matáv pedig csak akkor szerel, ha az internet szolgáltató szól.
Nekem pl. a villanyórámmal volt egy esetem:

A szolgáltató keszerelte a villanyórát, de nem jegyezte fel, a számítógépén, és nálam keresték mintegy 8 év után az órát.
(persze nem volt számlázva csak az órát keresték... De végülis megoldódott)

Sasfioka # 2005.03.20. 11:37

A szerződést azért jó lenne átolvasni, mert mostanában divat a hűséggel kötött szerződésekben kikötni, hogy a hűség alatt a vonal csak a hűség felbontásával helyzetethető át...

SF

pixel # 2005.03.06. 17:48

Azért próbáljon a szolgáltató modem nélkül internetezni.
Van papirod, hogy a modemet összeszedték?
Menj a Hif-hez
www.nhh.hu
old: hif.hu

the big cat # 2005.03.03. 11:37

Az áthelyezésre előírt határidőre vagy csak köteles fizetni, a többire nem.

annam # 2005.03.03. 11:28

A modemet elvitték, igen.
Van egy matáv vonalam és ennyi. Ugyanaz a vonal lett áthelyezve. De pl. ha összedôlt volna a ház, akkor is ugyanaz a helyzet. Rajtam kívülálló okból kell elmennem. Így kérhetném az áthelyezést.
5 hónap elteltével mégis hajlandóak áthelyezni!!!!
De az eltelt idôszakra amíg ôk totojáztak, fizetnem kellene a szolgáltatási díjat olyan szolgáltatásért nem tudtam igénybe venni. Az áthelyezést azonnal megtehették volna, nem rajtam múlt.
Viszont ha fizetgetek és addig nem kapcsolnak be semmit amíg le nem nullázom, akkor a hátrlevô idôben sem lesz netem, mert nem tudom utolérni magam fizetésben.

the big cat # 2005.03.02. 10:49

Ez nem így van, ha s zolgáltatás kimaradása a vevőnek felróható okból történik, azaz, elköltözik oylan helyre, ahová nem lehet áthelyezni a végpontot, vagy elköltözik, és az áthelyezésre előírt határidőn belül van, akkor bizony követelheti a szolgáltatási díjat, ez a jogosulti késedelem tipikus esete, és itt a szolgáltatás rendelekezésre álásból áll.

pixel # 2005.03.02. 10:26

Bármilyen hűségnyilatkozat is van, akkortenni nem tud mit, mivel nem szolgáltatott. Hülyén jöne ki a bíroságon, hogy fizzess, de nem is zolgáltattam.
Egyébknt, az egész egy nagy átverés, mert ha a cuccost rárakod bárhol a vonalra menie kell. (Ha a technikai feltételek megvannak)

A modemet a MATAV leszerelte????
Elvitte???

the big cat # 2005.02.24. 16:25

Amennyiben az áthelyezést kérted, és ők a szerződésben lévő határidőn belül nem helyezték át, akkro a határidőn túl az áthelyezés megtörténtéig nem vagy köteles fizetni, és ha az áthelyezés irracionálisan hosszan elhúzódik, akkor érdekmúlásra hivatkozva megszüntetheted a szerződést. Ezt írd meg nekeik, és nézz utána az áthelyezés határidejének vagy a szerződésben, vagy az ÁSZF-ben.

clarissa # 2005.02.24. 15:17

Sziasztok!
Én is jártam már így!
Elköltöztünk, és visszamenőleg kérték a különbözetet.Sajnos a díjat ki kellett fizetni!
Hiába mondtuk le a szolgáltatást 2 év múlva is
jöttek erről a számlák.

annam # 2005.02.24. 09:54

Igen, még októberben. Két évet írtam alá, ami innentôl számítva, 1 és negyedév múlva jár le.
Én úgy gondolom hogy a szerzôdés hozzám tartozik, és nem a bérleményhez. Viszont október óta azért fizessem az internet elôfizetést, mert ôk nem csináltak semmit, a kérelmem ellenére? Fogalmam nincs, hogy mit lépjek.

the big cat # 2005.02.23. 15:16

Ha volt hűségnyilatkozatod, akkro a díjakat jogosan követelik, de nyilván minden szolgálattási pont áthelyezhető, kérted?

annam # 2005.02.23. 13:35

Sziasztok!

Én októberben kértem áthelyezést és kikapcsolást mivel az albérletemet felmondták. Kényszerhelyzet volt. Az inernetes cég közölte hogy nem lehet, átíratni sem, szüneteltetni sem, megsz?ntetni pedig az elmaradó 1,5 év havidíjai kifizetésével lehet.
Most február van és még mindig nincs internetem, a számlákat küldik havonta (a régi címemre és csak mázli hogy eljutnak hozzám). Kaptam két hete egy levelet, hogy ha nem fizetem ki a hátralékot, akkor kikapcsolják a már amúgy is kikapcsolt internetet. Vicces...
Na most ki kellene fizetnem 70 ezer forintot ami október óta gy?lt össze (nulla szolgáltatásért), kifizetni az áthelyezést (most már hajlandóak rá közel 30 ezerért), és akkor bekapcsolják a netet. Nem tudom kifizetni, mert akkor ennek sosem lesz vége, mert az új szánlák is jönnek majd. Sosem lesz netem, és nulla szolgáltatásért fizetnék.
Mit lehet tenni?