PC alaplap adás - vétel.


capisca # 2015.04.30. 07:59

Használt termék eladása esetén egy éves kellékszavatossági joga van a vevőnek, akkor is, ha az eladó magánszemély.

Szomorú örökös # 2015.04.30. 05:35

thomaser

Tudom, hogy a becsülete az embernek a legfontosabb, de én úgy gondolom, az illetőnek bizonyítani kéne elsősorban, hogy egyáltalán vett tőled bármit is. Kapott bolti garanciát, tehát azzal kéne neki élnie, nem téged csesztetnie.

Én anno egy 2.1-es hangrendszert adtam el egy emberkének a Vaterán, aki két sorban minimum 8 helyesírási hibát ejtett. Aztán szerintem jól "megküldte" valószínűleg rajta a hangerőt - lehet túl hangosan ordította bele, hogy "Dinnyét vegyenek!!!" - és miután közölte, hogy a hangszóró recseg, én meg vegyem vissza, beintettem neki, mert nálam teljesen rendben volt, nem én tettem tönkre. Ott egyértelmű volt, hogy én adtam el, mert nyoma volt, de az értékeléseiből látszott, hogy másnak is gondja volt a csávóval, amiért is aztán inaktiválták. Nem beszélve arról, hogy ott a terméklapon egyértelműen jeleztem, hogy a termék hibátlan és garancia nincs rá. Ja, és még a szállítás is korrekt volt, mert egy barátom épp ment abba a városba, akinek a postaköltséget odaadtam és elvitte neki személyesen - nem kis darab volt - ő pedig "baráti segítség" gyanánt egy haverral 1000 Ft-ért (!!!) vitette haza városon belül, mivel egy parkolóban volt az átadás-átvétel. A végén még ezt is követelte rajtam, hogy fizessem ki. No ez verte ki nálam végképp a biztosítékot. Azt már az átvétel után tudtam meg, hogy természetesen nem idén nyáron, barnult a srác, de még csak nem is szoláriumba járt. :-)

paxia # 2015.04.29. 13:41

Gari van? Van! Ő az alaplapot garival együtt vette meg
tőled (gondolom a garipapírokat is odaadtad neki). Nem
fog feljelenteni. Semmilyen forgalmazó nem vállal
alapból 72 óránál hosszabb visszavásárlási garanciát.

(Biztos jön ennél szabatosabb válasz is.)

thomaser # 2015.04.24. 21:58

Tisztelt Hölgyek / Urak!

Egy internetes fórumon eladtam a számítógépem hibátlanul müködő alaplapját.

személyes átvétel történt, mielött jött a vevő addigra kiszereltem neki az alaplapot, személyesen megtekintette a kiszerelt alaplapot, megvette.

3 hét után szólt nekem, hogy hibás az alaplap nem működik. és vegyem vissza.

Én nemet mondtam neki, mert elvégre én egy müködő alaplapot adtam neki, hogy ő mit csinált vele 3 hétig kitudja, elrontotta és vegyem vissza.
Bolti garancia egyébként van még rá.
ha én vállaltam is volna rá akkor max 3 napot, nem pedig 3 hetet.

adásvételi szerződés nem készült.

most azzal fenyeget, hogy feljelent.

jogosan? tud valamit tenni?

köszi előre is!