Internetes rendezvény kereső


Crusader # 2016.12.21. 21:41

Elvileg ha megnézed a legtöbb weboldalt, akkor ott van a lábjegyzetben, hogy "minden jog fenntartva", tehát nem veheted át a tartalmat, csak külön engedéllyel.

Azonban a legtöbb weboldaltulajdonos ezt csak kiírja automatikusan és nem gondol bele, hogy ez mit is jelent. Ezzel gyakorlatilag tiltja azt, hogy valaki pl. őt ingyen reklámozza. Ez a "minden jog fenntartva" egy nagy hülyeség a legtöbb céges oldalnál.

Én pl. egy hotelnél vagyok értékesítő és a honlap tartalma public domain alatt érhető el, ami azt jelenti, hogy bárki bármilyen célra felhasználhatja a honlap tartalmát forrásmegjelölés és engedély nélkül, akár profitorientált célra is. Hiszen ha valaki fel akarja tenni a hotelt egy szálláskereső oldalra, akkor nyugodtan tegye meg, ne kérdezzen meg előtte, nekem az a jó, ha hirdet valaki.

A legtöbb céges weboldalt public domain alatt kéne elérhetővé tenni, teljes hülyeség a "minden jog fenntartva".

Szóval elvileg szabálytalan amit akarsz, de gondolj bele, kinek van annyi esze, hogy elkezded ingyen reklámozni, és szól neked, hogy hagyd abba az ingyen reklámozást és vedd le őket az oldalról? Ha lesz ilyen, akkor azzal egyébként sem akarnál együtt dolgozni. De a cégek 99%-a örül neki, ha valaki elkezdi őket reklámozni.

taylormaster # 2016.12.14. 22:13

Hello!
Magánszemélyként szeretnék egy rendezvény keresőt készíteni, kocert, zene, fesztivál, színház, stb..., az volna a kérdésem, hogy ha találok a neten vagy máshol egy eseményt és az megjelenhet találatként, van e valami jogi kötelezettségem bárki felé.
Köszönöm!