KIPUKKANÓ TÁPOK!!!!


Dr.Attika # 2006.08.20. 20:55

1993. évi X.tv. a termékfelelősségről. Importáló felel elsődlegesen a terméke által okozott kárért. Lehet perelni a nő és tsa bt-t ezen törvény és a Ptk. 339.§ alapján meg is ítélik a kártérítést. Ha perel valaki a nevemben is tegye, mert szintén zenész vagyok. Elszállt az egész gép.

_Lala_ # 2006.08.20. 18:07

Ha a terméket Mo-n rakják össze, akkor valószínűleg teljesen a magyarországi MEEI (www.meei.hu) végezi/te a kötelező villamossági vizsgálatát.
Szerintem nem volna rossz ötlet beszélgetni velük is, hogy milyen vizsgálatokat szoktak végezni, és hogyan lehetne elérni, hogy a nem megfelelő minőségű alapanyagokból épített tápegységekből idővel ne legyen "bomba".

bigblogger # 2006.08.18. 21:06

http://www.jogiforum.hu/…tovedelemrol
itt megtalálod a II. fejezetben.:)

bigblogger # 2006.08.17. 22:26

Ezzel nem vagy egyedül. Legalábbis nekem egy 6 éves táp halt meg tegnap-előtt.
Akkorát pukkant, hogy a szomszéd megkérdezte: elefánt lövőt vettem :)

Minden esetre érdemes lenne egy általános névtelenül is beadható vizsgálati kérelem.

Minden esetre a környezetre veszélyes, (pl: baleset, tűz-veszélyt okozó berendezéseket ki kell vonni a forgalomból.
Ld: Videoton TV anno

swift # 2006.08.13. 16:11

Érdeklődéssel várom hozzászólásaikat hogy ilyenkor a fogyasztó mit tehet.

Sűrűn szoktam számítógépeket összeszerelni, javítani, és a következőket tapasztaltam.
Van egy magyar cég (nő és tsa bt), aki a távolkeletről szokott behozni számítógép tápegység alkatrészeket, és ők szerelik össze.
Ez magában még nem lenne baj, csak éppen az a probléma vele, hogy valahogy a felhasználói szokásokat nem nagyon bírják. Rengeteg ilyen tápegységgel találkoztam, amely eldurran, kigyullad stb. és tönkre teszi a számítógép többi alkatrészét. Hozzáteszem, hogy a legtöbb nagy áruházlánc által forgalmazott számítógépekben ugyanez a típusú tápegység található.
Mit tehet a felhasználó, ha a tápegység tönkreteszi az akár több százezer forintos masináját, vagy pont e miatt gyullad ki a lakása, vagy testi sérülést szenved akár garanciaidőben, akár azon túl?
Hogy lehet ilyen termékeket forgalomba helyezni? Hogy lehet ilyen termékeket eladni?
A fogyasztóvédelmi főfelülegyőség passzolja a választ, mivel nem tudja a tápegységet hónapokig hajtani várva azt, hogy mikor döglik be, illetve mit csinál, amikor "eldurran".
A válaszokat előre is köszönöm.