Egy kacifántos ügy a fórumomon


Pjotr # 2007.01.10. 08:06

Jogosulatlan adatkezelés, mert a szolgáltató kiadta a rendőrségnek kérésre az anyagot?
Én azt sem értem az első esetben miért hozzád fordultak....
Egyébként ha ez ellen tennni akarsz, akkor nem ingyenes szolgáltatót használsz, hanem egy saját szervert üzemeltetsz.
Ja és legközelebb olvasd el a ÁSZF-et mielött igent nyomsz rá...
Most elolvastam és elég szükszavú.

kea4 # 2007.01.09. 20:50

...esetleg lehet kérni az adatvédelmi biztost, hogy vizsgálja ki, történt-e jogosulatlan adatkezelés.

Üdv:
KEA.

vagtam # 2007.01.07. 13:33

Üdvözlök mindenkit!
Szeretnék egy kis segítséget kérni! Létrehoztam a freeforumon egy saját fórumot, ahol időnként elég vaskos hozzászólások is születtek. Az egyik ilyen hozzászólásból rendőrségi feljelentés is született. Egy nyomozó annak rendje és módja szerint megkeresett engem, hogy az illető adatait adjam meg számára. Elsősorban az IP címekre volt kíváncsi. Miután a kérés írásban is megérkezett, ennek eleget is tettem. A dolognak itt részemről vége is lenne, ha nem sokkal később egy másik hozzászólás ügyében nem született volna egy újabb feljelentés!
Hozzá szeretném tenni, a két feljelentés két különböző nicknevű fórumozóra érkezett, sőt azt is tudom, hogy a valódi személyükben is különböznek! (személyesen ismerem mindkettőt)
A második feljelentés tényéről csak akkor értesültem, amikor az illető felhívott, hogy idézés érkezett nem csak az ő, de a vele együtt lakó összes nagykorú nevére is! A dologban az a furcsa, hogy ezúttal senki nem keresett meg, hogy a fórumozó adatait adjam ki. Első kérdésem az, hogyan lehetséges az, hogy én senkinek nem adtam ki az illető adatait, mégis a nyomára jutottak? A msáodik kérdésem pedig az, tehetek-e valamit az ellen, hogy többé senki ne szerezhesse meg a regisztrált tagok adatait a megkerülésemmel? Tegyek én is feljelentést ismeretlen tettes ellen? (most arra gondolok, esetleg valaki feltörte a fórumot)
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdvözlettel:
vagtam