rágalmazás, személyiségi jogok megsértése


Kovács_Béla_Sándor # 2016.02.02. 18:38

A töredelmes megbánás és a jóvátétel őszinte szándéka mindig nyomatékos enyhítő körülmény.

ObudaFan # 2016.02.03. 16:56

Probara bocsatas, esetleg penzbuntetes szerintem.

ObudaFan # 2016.02.04. 14:28

Minél hamarabb.

Stage # 2016.02.08. 00:45

Szerintem ismerd el, és kérd a közvetítői eljárásra utalást, közben kérj bocsánatot a sértettől.

Stage # 2016.02.08. 00:47

Amúgy, magánvádas ügyben nem szokás sem lefoglalni, sem házkutatni, itt inkább számítógépes adat és rendszer elleni bűncselekményről lehet szó, esetleg visszaélés személyes adattal.

ObudaFan # 2016.02.08. 15:30

Magánvádas ügyben nincs helye közvetítői eljárásnak, de etrmészetesen a sértettel meg lehet próbálni megegyezni.

Zoli5707 # 2016.03.01. 18:56

Jo napot kivanok!
Segitseget szeretnek kerni.
masfel evig eltem az ex-baratnommel elettarsi viszonyban. Rendbe tettem a hazat, amit akkor vett, segitettem neki a kocsmaban,ahol dolgozott, a berelt foldeken dolgoztam. Otszasz ezer foritot ero szerszamot voltam kenytelen otthagyni nala, amit nem ad vissza. A harom eve tortent kulonvalasunk ota allandoan zaklat, irogat. Ez csak rosszabb lett, amiota uj baratnom van. Mail-ben, SMS-ben uzenget, a baratnomet mocskolja. Az utobbi idoben mar a kozossegi oldalakon alneven is irogat foleg a baratnomnek, de nekem is. Kulonbozo oldalakon a nevemben profilokat letesitett, aztan a baratnomet "ertesiti" a kapcsolataimrol. A mult heten mar a rolam es a baratnomrol szolo banto levelet a baratnom testvere facebook-oldalara kuldte nyilvanosan, amit, akar 1500 is elolvashatnak, mert annyi ismeros van bejelolve. Az illetonek sem a hallgatas, sem a szep szo, sem a figyelmeztetes, hogy feljelentjuk, nem segit. Mit tegyek? Lassan a kacsolatunk is ramegy.
Valaszukat elore is koszonom.
Udvozlettel: Zoli

ObudaFan # 2016.03.01. 22:46

Hogy mit tegyél, azt te döntöd el. Hogy mit tehetsz, az nagyban függ attól, hogy pontosan mi volt ebben a levélben.

Fabyen82 # 2016.03.03. 12:43

Stage, ezt nekem szántad, mert ha igen, akkor nem egészen értem, mire céloztál ezzel? Megegyezésre sajnos biztosan nincs esély, ugyanis az illető célja, hogy engem minél jobban megbüntessenek, rendőrségen is feljelentett. Évek óta az alkalomra várt, anno kijelentette, hogy tönkre tesz, addig nem nyugszik, így most természetesen mindent bevet, hogy ha lehet börtönbe kerüljek..

Fabyen82 # 2016.03.03. 13:12

Érdemes lenne ügyvédet fogadnom? Gondolom ott a tárgyaláson van értelme bocsánat kérésnek, különben úgyis letagadná.

ObudaFan # 2016.03.04. 09:53

Igen, a tárgyaláson.

Lizy30 # 2016.03.04. 15:22

T.címzett!
Jó napot kívánok!
Több kérdésem is lenne, az első,hogy hol tudok feljelentést vagy be jelentést tenni rágalmazás ill. becsületsértésért? Szlovák bíróság hozott egy egyoldalú ítéletet anélkül hogy meghallgattak volna és értesítést sem kaptam az ügy előzményéről.A valótlan állítások alapján gyermek elhelyezési perben. Én tudom iratokkal és tanukkal bizonyítani az ott elhangzott állítások hamisak,nem felelnek meg a valóságnak.Ez ügyben hol tudok panaszt tenni, milyen lépéseket kell tenni annak érdekében hogy az ítéletet megsemmisítsék,újra tárgyalják itt Magyarországon?

ObudaFan # 2016.03.05. 07:27

A szlovák bíróság ítéletét Magyarországon nem valószínű, hogy támadni fogod tudni. (Arról nem is beszélve, hogy egy bíróság megállapításai a szlovák jog szerint sem valószínű, hogy rágalmazást tudnának megvalósítani.)

mzoli1 # 2016.03.06. 18:02

Tisztelt Fórumozók!

A napokban az egyik munkatársam a munkahelyünkön fotót készített rólam amint épp beszélgetek .A fotót valószínűleg a fönökünknek szánja ezzel bizonyítva, hogy nem dolgozom rendesen, ami nem igaz.Amióta a munkahelyre kerültem minden nap provokál, kötözködik velem, valószínű azt szeretné ha felmondanék mert szúrom a szemét.A kérdésem az lenne, hogy a beleegyezésem nélkül csak úgy lefotózhat ill. azt bárkinek mutogathatja vagy elküldheti e?
Válaszukat előre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2016.03.06. 18:07

Nem. De ettől még a főnök tudni fogja, hogy beszélgetsz.

Tita # 2016.03.06. 18:30

Tisztelt Segítők!

Bérelünk egy lakást egy 5 lakásos társasházban. A tulajdonostól kaptunk egy levelet, hogy panasz érkezett ellenünk (név nélkül), és kéri h a házirendben leírtakat tartsuk be. Erre kicsit felindultan az alábbi levelet fogalmaztam meg.(+ Info: közös mosókonyha van)
"Ezt a két panaszt már mi is megkaptuk az "egyik" lakótól.Azt a minimális mohát ami az elmúlt hónapban a sok csapadéktól keletkezett, azt még aznap este a férjem eltávolította. Ez kb 2 hete történt....Csak érdekes privát info, hogy amíg ez a "valaki" az epremet zabálta a nyáron a teraszunkról, addig nem volt gondja azzal. A szárítógépet kb 3. hónapja nem használjuk, mert egész véletlenül a panasza után "valaki" tönkre tette. Karácsonyra akartunk venni egy jobb minőségű szárítógépet, amit ennek a lakónak mondtunk is, de ezután a szándékos károkozás után ezt a tervünket inkább töröltük. Féltünk, hogy a rosszindulatúsága miatt ebben is kárt okozott volna. Sajnálattal tapasztaljuk, hogy ő semennyire nem tiszteli a magánéletünket. Miután mindkét panasz lassan hónapok óta tárgytalan, ezek után csak a lakó rosszindulata és unalmas élete iránti sajnálatomat tudom kifejezni.Jó tudni, hogy ő tökéletes és pontról pontra ismeri a házirendet. Sajnos a 6.1. bekezdést kihagyta, amikor betanulta azt, merthogy éjfélig nem lehet aludni a Tv-je üvöltésétől.Mi továbbiakban is követjük a házirendet, mert tisztábban vagyunk vele, hogy egymás mellett kell élnünk." Másnap a szomszéd felháborodva jött át, h miket írok én le róla. Merthogy a tulaj neki átküldte a levelünket, itt árulta el magát, hogy ő jelentett fel. Kicsit most aggódóm, hogy ez minősül rágalmazásnak? hiszen ahogy én "nem tudtam" h ki jelentett fel, addig a másik négy lakó is lehetett volna, akiről írok. Vagy túl sok krimit nézek? :-) A válasz(oka)t előre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2016.03.06. 19:12

De ráértek...

mzoli1 # 2016.03.06. 20:17

A fönök majd szòl ha zavarja.Érdekelne,hogy mit tudok ten ez ügyben?

Szomorú örökös # 2016.03.07. 04:01

Tita
Én lakossági szolgáltató szerelőként tapasztalom, hogy ha egy társasházban kiadnak egy lakást, akkor többnyire az összes ott lakó idős, nyugdíjas tulajdonos szemében minden rossznak az okozói az albérlők lesznek, mindenért őket fogják okolni. Szerintem ez szimpla irigység a részükről, mert nem tudják elviselni, ha valakinek van pénze úgy lakást venni, hogy azt kiadja és jövedelme lesz belőle. Ezen túl kell lépni, nem sokat lehet tenni ellene...

Kétségtelenül van azért alapja is ennek, de sajnos mindig a rendesek szívják meg. :-(

ObudaFan # 2016.03.07. 15:19

mzoli1

Ha akarsz, indíthatsz egy személyiségi jogi pert. Például kérheted a jogsértés megállapítását, a további jogsértéstől eltiltást.

mzoli1 # 2016.03.07. 17:29

Köszönöm!

Tita # 2016.03.08. 09:08

Szomorú örökös

Köszi a hozzászólást.

piroska27 # 2016.03.11. 10:40

Tisztel cim
Engem tegnap egy oldalon ragalmaztakbes sertetek meg a becsuletem ket holgy.tehetek feljelentest?hogyan megy ez?segitsegt szeretnek kerni eben.

ObudaFan # 2016.03.14. 15:11

A helyi bíróságon büntetőfeljelentést lehet tenni, a törvényszéken pedig ezzel párhuzamosan polgári pert is lehet indítani sérelemdíjért.

Netti80 # 2016.03.18. 16:37

Rendszeresen járok egy bizonyos helyre vásárolni, mivel közel van a lakhelyemhez. Amikor bemegyek az üzletbe, rendszerint két nő rosszallóan méreget, pusmognak és gúnyosan vigyorognak. Kezdetben nem érdekelt a dolog. Nem is vettem magamra, mivel több vásárló is volt a boltban és nem gondoltam, hogy nekem szól a rosszindulat, hiszen semmilyen konfliktus, sem nézeteltérés nem történt köztünk. Ám volt, hogy csak én voltam az üzletben, és ugyanez a két nő a fent leírt módon, gyűlölködve méregetett és jött a szokásos pusmus. Nagyon kellemetlen, mert 50 méterre van az üzlet tőlünk és kényelmes volt ott vásárolni. De egy ideje nem megyek be, emiatt a rosszindulat miatt. Lehet itt valamit jogi úton csinálni? Például arra gondolok, hogy úgy gondolom, hogy jogom van ott vásárolni. Az üzlet mindenki számára nyitva van. (Nem?) Én nem loptam, nem vagyok kitiltva. Jogom van, hogy méltósággal, vásároljak és közben ne érjen rosszindulat. Igazam van? Valaki tudna nekem használható jogi lépést ajánlani? Bármennyire gonosz felém ez a két nő, nem akarom felvenni a kesztyűt, nem akarok ártani nekik. De szeretnék továbbra is ott vásárolni efféle atrocitás nélkül.