elállás - lakás adás - vételi szerződés


Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.12.19. 11:59

KetneP

Ha az a csere megelőlegezett anyagköltséggel járt és valamilyen készültségi fokon már el is készült a (...), akkor az anyagköltség teljes egészében, a munkadíj pedig a készültségi fok arányában jár az Iparosnak.

ObudaFan # 2014.12.19. 11:19

Tiberis

Igen.

ObudaFan # 2014.12.19. 11:18

KetneP

Azt kell tenned, hogy ha a MOKK-tól kapsz egy fizetési meghagyást, akkor nem a MOKK-nak, hanem annak a közjegyzőnek, akitől érkezik, 15 napon belül ajánlott levélben küldesz egy ellentmondást, amiben leírod, hogy nem tartozol. Ha ezt elmulasztod, akkor tényleg végrehajtható lesz.

KetneP # 2014.12.18. 10:17

Tisztelt Fórumozók!
Segítséget kérnék egy nagyon gyomor fájdító problémában.
Szeptember közepén egy ismerősöm ajánlására alapján megrendeltem egy cserét egy Iparos barátjánál, aki kijött felmérte, majd azt mondta jön, de nem szólt hozzám kb egy hónapig.
Ezután kioktató hangnemben üzengetett, hogy nem ér rá, majd jön, de nem tudja mikor. Két hete elegem lett, lemondtam és felhívtam egy másik iparos, aki meg el is végezte a munkát.
Azóta kollégámat zaklatja az elő Mester (akiről kiderült, hogy jogot tanul és ügyvéd lesz), hogy feljelent, ha nem fizetem ki. Sajna egy alkalommal már nem bírtam cérnával, hogy ordítozott a kolléganőmmel elvettem a telefont és beleszóltam, hogy ilyen bunkó stílusban nem tárgyalok vele.
Ma pedig ezt írta: „Itt nincs pereskedés a közjegyző kiadja a fizetési meghagyást ami már az ügyviteli költségeket is tartalmazza es ha nem érkezik meg a számlájára a pénz vagy nekünk akkor inkasszót nyújt be a munkáltatónak és a számlákra. Ez ilyen egyszerű és gyors lefolyású. A per az hosszú folyamat és még többe kerül.
Szeretném tudni ez mit jelent, mire számíthatok és mit kellene tennem? Köszönöm a segítséget előre is :(

Tiberis # 2014.12.17. 20:37

Tisztelt Fórum!
A tulajdonjog fenntartással kötött,mindkét fél által aláírt lakás adásvételi szerződésében az eladó elállási joga van feltüntetve arra az estre, ha a vavő 30 napon belül nem utalja át a teljes vételárat. Jogszerű-e egy ilyen (a szerződés aláírása után bekövetkezhető), feltétel az ingatlannyilvántartásban szereplő bejezés megváltoztatására, a széljegyről való törlésre?
Válaszukat köszönöm.